IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси се оцветиха в червено

Инвеститорите не успяха да се отърсят от опасенията за забавянето на китайската икономика

20:40 | 13.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Европейските индекси се оцветиха в червено

Европейските акции приключиха търговията във вторник на червена територия, след като инвеститорите не успяха да се отърсят от опасенията за забавянето на китайската икономика, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши деня със спад от 0,9%, като повечето сектори и борси в отделните страни приключиха на отрицателна територия.

Лондонският индекс FTSE 100 спадна с 0,45%, а френският CAC и германският DAX също слязоха надолу, приключвайки търговията съответно с 1% и 0,9% спад.

Азиатските акции също завършиха със спадове, а фондовите пазари в Китай успяха да се възстановят от загубите си по-рано през деня.

Европейските индустрии със силно присъствие в Китай, като автомобилната индустрия, се повлияха силно от новините за спада на китайския износ и внос, като Peugeot Citroen и BMW завършиха търговията на червена територия.

От своя страна Volkswagen обяви, че ще намали инвестициите си с 1 млрд. евро годишно, като същевременно ще ускори своята програма за ефективност. Акциите на компанията завършиха със спад от 2,1%.

Акциите на Glencore приключиха търговията със спад от 2,5%, а тези на Anglo American  с 1,8%, на фона на новините от Китай.

Двете най-големите производители на бира в света Anheuser-Busch и SABMiller направиха крачка напред към сливането си. Акциите на AB InBev отчетоха скок от 1,7%, докато тези на SABMiller поскъпнаха с 9%.

Френската къща за луксозни стоки LVMH отчете забавяне на бизнеса си с луксозни стоки и кожени изделия, но силните продажби на коняк ѝ помогнаха да компенсира отчасти лошите резултати за третото тримесечие.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още