IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на недвижими имоти в Германия се нажежава

Ниските лихви стимулират покупката на имот, а за разлика от други части на Европа, германците купуват жилищни, а не офис площи

14:31 | 21.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Пазарът на недвижими имоти в Германия се нажежава

Пазарът на недвижими имоти в Германия започва да се нажежава, предаде Bloomberg. Агенцията посочва, че младите хора масово се местят в градовете в търсене на работа.

В същото време обаче строителството се развива с по-бавни темпове, което предизвиква недостиг на имоти и наемите в големите градове започнаха да растат. Ниските банкови лихви пък дават тласък на покупките на имоти.

Според прогнозите през тази година инвеститорите ще вложат почти 20 млрд. евро в покупката на недвижим имот.
За разлика от други пазари в Европа, тук доминират покупките на жилищни имоти, а не на офис площи. Причината за това е, че германците са нация от наематели - едва 45% са собственици на жилища.

Пред тях са само швейцарците, при които процентът на собствениците на жилища е под 40 на сто. На обратния полюс са страни като Испания, Италия и Норвегия, в които собствено жилище притежават по почти 80% от жителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още