IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми на границата между Македония и Гърция пренасочиха товари през България

Втора седмица е напълно блокирана железопътната линия Солун-Скопие заради протести на мигранти

11:38 | 26.11.15 г. 1
Проблеми на границата между Македония и Гърция пренасочиха товари през България

Протестите на мигрантите на границата между Македония и Гърция блокираха трансфера на стоки от гръцките пристанища към Централна Европа и обратно. Използва се обиколен маршрут през България. Гръцкият бизнес настоява за незабавна намеса на правителството за прекратяване на окупацията на жп-връзката, съобщи БНР.

Обиколният маршрут през България води до закъснение с най-малко 15 часа и оскъпява трансфера на стоки, съобщават от гръцката бизнес камара и настояват за спешна намеса както на министерството по транспорта, така и на цялото правителство.

Втора седмица е напълно блокирана железопътната линия Солун-Скопие на границата между двете страни, където протестират мигрантите, които не получават разрешение, за да преминат към Централна Европа. Това са лица без право на бежански статут, на които Скопие отказва да позволи да отпътуват от Гърция.

В момента над 120 вагона със стоки са блокирани на границата от двете страни. Превозвачите се принуждават да преминат през България или да претоварят стоката на камиони. И в двата случая се достига до оскъпяване и загуба на време, което нарушава договорните отношения с получателите.

Бизнесът и транспортни фирми настояват за незабавно решаване на проблема с отстраняване на мигрантите от жп-линията.

Окупирането на транспортни връзки е в нарушение на европейските закони, които трябва да се спазват от всички, коментират медиите и обвиняват правителството, че толкова дни не е намерило изход от проблема.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Почвам да си мечтая няколко футболни агитки да се организират и да отидат да разчистят тази мигрантска ***, защото днес те са единствените хора, от които да очакваме национално отговорна и правилна позиция.Политиците в ЕС и ЕК са безсърдечни и ненормални г-.а.д-о.в-е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още