IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Брешков: Планираме увеличение на капитала с цел нови проекти

Целим покупка на генериращи доход имоти, заяви представляващият Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ

09:05 | 20.01.16 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Тодор Брешков, представляващ Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Тодор Брешков, представляващ Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. Снимка: Личен архив

Във връзка с предстоящото общо събрание на акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ на 22 февруари 2016 г. за гласуване на обратен сплит от 3 сегашни акции за 1 бъдеща потърсихме коментар от Тодор Брешков, представляващ фонда, а също и председател на Съвета на директорите на фонда.

Г-н Брешков планирате ли след обратния сплит намаляване на номиналната стойност от 3 лв. на 1 лв. и последващо увеличение на капитала?

- Да, идеята на предстоящото Общо събрание е да разчисти пътя към увеличение на капитала. Реално няма нищо по-различно от стратегията, която следваме. Искаме да имаме алтернативата да можем да увеличим капитала, като евентуално това се случи до края на тази година. 



Към проекта в Младост 4 ли ще бъдат насочени средствата?

- Едно потенциално увеличение не е само във връзка с проекта в Младост 4, той е само един от потенциалните проекти, но в никакъв случай не е единственият.

По-скоро идеята на увеличението на капитала е да бъде насочено към проекти, които вече генерират приходи, тоест придобиване на готови сгради.

Младост 4 тепърва ще се развива, този регион е много интересен. Още повече, че метрото ще се продължи дотам, но това все пак ще отнеме някакво време. Дори да започнем да инвестираме там, някакъв доход ще се появи едва след 2-3 години, което на този етап не е приоритет за нас. От друга страна, очакваме този район да се развие доста бурно и с помощта на общината, която да инвестира в инфраструктура.

Ще продадете ли строящата се в момента Ваша офис сграда на Околовръстен Път до "Камбаните"?

- Не, на този етап ще я задържим и отдаваме под наем. Би трябвало през август-септември тази година да заработи. За нас е приоритет да натрупаме активи, които генерират приходи, и от тази гледна точка няма логика да я продаваме, нямаме такова намерение.

Планирате ли да ползвате дългово финансиране или ще разчитате изцяло на собствения си капитал?

- Планираме и привличане на дълг.

Какви са тенденциите при наемните нива на офисите в София, цените вдигат ли се или падат?

- Според мен със сигурност не падат, въпросът е дали се вдигат, или стоят на едно място. По-скоро стоят на едно място.

Нивата са между 8 и 12 евро на квадратен метър в зависимост от локация, размер и други. Според мен пазарът се е стабилизирал. Не вярвам, че краткосрочно наемните нива ще се вдигнат, по-скоро приемам, че се са установили в този диапазон, който е здравословен както за наемодателите, така и за наемателите.

Има ли предлагане на проекти, които могат да придобити от Вас?

- Има интересни проекти и ние активно работим в тази посока. Разбира се, избираме внимателно, защото гледаме в хоризонт от поне 5 години напред.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Журналистът, задал въпросите, притежава 1 акция от капитала на дружеството.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
olimpiec
преди 8 години
Датата Марияне,датата......2016 не 2015.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още