IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов отново обещава Великденски бонуси за пенсионерите

Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди, заяви премиерът

18:31 | 30.01.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов отново обещава Великденски бонуси за пенсионерите

Премиерът Бойко Борисов обяви в Бургас, че е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите, предава Dnes.bg.

"Вчера засякохме за месец януари финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата. 954 млн. лв. сме събрали повече пари и са в бюджета от януари 2015 г. близо 1 млрд. повече. Миналата година март месец стартирахме "антиконтрабандното звено", както го наричам. За това нервничат всички, защото това са пари, които са отивали незнайно в какви джобове", коментира премиерът. По думите му така от миналата година досега близо 200 млн. лв. извън бюджета ще се дадат повече за пенсии.

На въпрос дали кметът на Бургас Димитър Николов ще фигурира сред номинациите за президентските избори, Борисов каза, че за възможностите за кандидати за президент на партията ще говори през юни.

По повод на предложената кандидатура на Меглена Кунева за министър на образованието Борисов заяви, че ще изчака да минат всички преговори и тогава ще приема с радост всичко, което му предложат.

С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, съобщи още Борисов и допълни, че професорът е "един изключително ерудиран човек".

Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. "Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение", смята премиерът.

"Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия", изтъкна министър-председателят.

Борисов каза, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи. "Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторският блок да гласуват в парламента", каза още премиерът.

По думите на Борисов оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Така се прави PR пред мизер.ници и ***.анар.и.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 14
STRAHO
преди 8 години
Ей ви там по двайстак за валидол да се поуспокоите малко, че скоро и азбуката ще сменим. Оказа се при последните проучвания на БАН / щедро и приятелски финансирани от Америка за България/че Кирил и Методий са измислени от руската пропаганда и са в противоречие с избрания от нас /вас/ път! Така че моля ви запазете спокойствие! Ако валидола не стигне на следващия празник пак ще раздам! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 13
ing5rov
преди 8 години
"... е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите."Като колко лева ше е еднократната помощ за пенсионер ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още