IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Само ГЕРБ има интерес от предсрочни избори

Най-сложно е съчетаването на стабилността с провеждането на реформи, коментира още той

13:49 | 07.02.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Т. Дончев: Само ГЕРБ има интерес от предсрочни избори

Само ние имаме интерес от предсрочни избори, защото можем да си подобрим резултата, обяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ вицепремиерът по еврофондовете и икономическа политика Томислав Дончев.

"Нормално е не всички да са доволни. ГЕРБ има най-голям интерес от предсрочни избори, но ние крепим стабилността в страната", подчерта той. По думите му има състезание по опозиционност в Народното събрание, което обхваща дори и част от управляващите. Дончев обаче бе категоричен, че правителството на Бойко Борисов ще продължи да си върши работата докато може.

"Факт е, че стабилността е желана категория след това, което беше преди година, година и половина. Най-голямото изкуство е това как да се съчетае стабилността с провеждането на реформи. Не всички имат интерес от стабилността – има икономически играчи, на които не им е много удобна настоящата ситуация”, посочи още вицепремиерът.

Според него тези, които имат по-малък шанс и интерес да оцелеят при едни предсрочни избори, си позволяват да дестабилизират ситуацията.

Томислав Дончев коментира и кризата с блокадата по българо-гръцката граница. По думите му случващото се е безобразие, а щетите са големи. “Всичките ни усилия са на дипломатическо ниво, надяваме се институциите си в Гърция да си свършат работата. Протестиращите в Гърция вършат нещо незаконно и настройват всички срещу себе си”, заяви вицепремиерът.

Дончев коментира и напрежението в края на седмицата, свързано с посещението на премиера Борисов в Лондон. "Аз не съм бил в Лондон и не мога да разбера къде е сензацията - една дама чете от тефтер или от лист, млади хора задават въпроси, премиерът отговаря доколкото обстановката в залата дава възможност да се отговаря, къде е интригата”, попита Дончев.

Повече политически новини можете да прочетете в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 8 години
и защо не си гоните интереса тогава ? будали ли сте :) хитреци ли сте :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
abdul
преди 8 години
Ми хайде бе дончо, кво чакате?Мятайте оставките и на избори!Монти, изборите ще бъдат фалшифицирани. САЩ и НАТО нямат друг избор, в противен случай палят чергата, защото в българия има заложени няколко десетки милиарда. И от едната и от другата страна на "барЕкадата", които висят за победителя от "реформите"..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 1
mapto
преди 8 години
Ох, голямо шубе ще да ги е налегнало, щом всички се хвърлиха на амбразурата... Само доклада на ЕС не искат да коментират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 1
Монти
преди 8 години
Хайде на избори ,и герб ще бъде много изненадан от резултата ако не ги фЪлшифицира.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още