IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженерали Животозастраховане прехвърли голяма част от портфейла си на Съгласие

Промяната е в сила от 1 март във връзка с прекратяването на дейността на животозастрахователното дружество на италианската група у нас

20:37 | 14.03.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Във връзка с прекратяването на своята дейност Дженерали Животозастраховане АД прехвърли целия си застрахователен портфейл от индивидуални застрахователни договори на ЖЗК „Съгласие“ ЕАД, но с изключение на договорите за комбинирана здравна застраховка с рисково покритие и спестовен елемент. За това съобщават двете компании на своите интернет сайтове.

Прехвърлянето е осъществено въз основа на сключен още на 3 декември 2015 г. договор за прехвърляне, станало факт след издаването и на разрешение от страна на Комисията за финансов надзор (КФН) от 29 февруари 2016 г.

От 1 март 2016 г. всички имуществени права, задължения и отговорности по сключените с Дженерали Животозастраховане застрахователни договори преминаха върху ЖЗК „Съгласие”, която тази година отбелязва своята десета годишнина.

Портфейлите от индивидуални застрахователни договори и групови застраховки по продуктите „Застраховка за преживяване на определен срок” и Групова застраховка на кредитополучател също са прехвърлени на ЖЗК „Съгласие” ЕАД, но за тях ще има отделно уведомление от страна на поемащата компания, поясняват от Дженерали Животозастраховане.

Застраховките на Дженерали Животозастраховане се прехвърлят при условията и сроковете, при които са сключени, и без никакви промени по тях. Всякакви изменения в условията на тези договори могат да бъдат правени само със съгласието на клиента, става ясно от съобщенията.

„Прехвърлянето не засяга по никакъв начин правата по прехвърлените застрахователни договори, включително и възможността да предявявате претенции по тях“, гласи още информацията.

Според Кодекса за застраховането клиентите на Дженерали Животозастраховане имат право, ако желаят, да прекратят предсрочно сключените застрахователни договори в срок до 60 дни от датата на публикуване на съобщението, т.е. 14 март.

Клиентите на компанията могат да получат информация за текущото състояние на застраховките си, както и за прилаганите от дружеството правила и процедури, в офисите, от застрахователните агенти, както и от застрахователните брокери.

От групата на Дженерали мотивират взетото решение за доброволно прекратяване на Дженерали Животозастраховане АД с новия фокус на групата в България в областта на общото застраховане.

„Нашата стратегия е изцяло свързана с общото застраховане и в този сегмент ние ще съсредоточим своите усилия и ресурси за постигане на сериозен растеж, водеща пазарна позиция и високо качество на предлаганите от нас услуги“, амбицирани са от Дженерали.

Намеренията на компанията за развитие в областта на общото застраховане заявиха главният изпълнителен директор Данчо Данчев и главният оперативен директор на Дженерали Застраховане Радослав Димитров, който през януари в интервю за Investor.bg не скри намеренията за влизане в топ 5 на пазара на общо застраховане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
mapto
преди 8 години
Да, наистина обърках двете понятия, но го направих въпреки, че последвах невероятно прозорливото хрумване на прочета статията. Изобщо, неведоми са конструкциите на форумния гений...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Императорът
преди 8 години
Не бръкай пенсионно осигуряване с човешко застраховане - или поне прочети статията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
mapto
преди 8 години
А помните ли една статия, озаглавена: Ако не със "Съгласие", със "Сила"?Аз само казвам, вие си знаете какво да правите със сметката си, ако е била при Дженерали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още