IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управлението на плажовете се възлага на специално звено в Министерството на туризма

Кабинетът одобри промени в устройствените правилници на министерствата на регионалното развитие и на туризма

12:58 | 04.05.16 г. 1
Управлението на плажовете се възлага на специално звено в Министерството на туризма

Специално звено в Министерството на туризма ще отговаря за управлението на морските плажове. В туристическото ведомство се създава нова дирекция „Управление на морските плажове” с промени в устройствените правилници на министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на туризма, реши кабинетът на днешното си заседание.

Новото звено се обособява с оглед на промените в Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), с които се прехвърлят функции по управлението, предоставянето на концесии на черноморските плажове и отдаването им под наем от регионалното министерство към Министерството на туризма.

Функциите на новата дирекция включват посочените дейности, преминаващи от регионалното министерство към Министерството на туризма. 

Прецизирани са също функциите между дирекциите „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма” и „Програми и проекти в туризма”.

Съгласно заключителните разпоредби на ЗУЧК цялата информация и документация, свързана с концесиите и наемите на морските плажове, се предава в МТ като компетентен орган. В тази връзка трудовите и служебните правоотношения на служителите на регионалното министерство, осъществяващи тези функции, преминават към ведомството на Николина Ангелкова.

Според измененията администрацията на МРРБ се структурира в четири главни дирекции, 14 дирекции и инспекторат. Функциите им са основно преразгледани, систематизирани и по-добре дефинирани, посочва се в решението на правителството.

Правителството прие изменения и допълнения в Устройствения правилник на Министерството на икономиката. С тях се допълват функциите на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, която беше определена за Управляващ орган на Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Бе да направят едно министерство на плажовете, кво се почесват по...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още