IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от подкрепящите Тръмп всъщност ще гласуват срещу Хилари Клинтън

Президентската кампания в САЩ ще е много негативна, коментират анализатори

13:16 | 06.05.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

47% от хората, които ще гласуват за Доналд Тръмп, всъщност го подкрепят, защото не искат Хилари Клинтън да влезе в Белия дом. Това сочи обществено допитване, изготвено от Ройтерс. 43% от почитателите на милиардера са привлечени от неговите политически позиции, а за 6% водещ фактор е личността му.

Подобни са обаче нагласите и сред хората, които подкрепят Хилари Клинтън, става ясно още от проучването, провело се в периода между 29 април и 5 май. В него са участвали 469 привърженици на Доналд Тръмп и 599 - на Хилари Клинтън.

Ройтерс посочва, че всичко в президентската кампания в САЩ тепърва предстои - кандидатите ще се изправят един срещу друг в дебати, ще похарчат и милиони за реклама, което вероятно ще промени настроенията.

Анализаторите обаче са песимисти и подчертават негативната атмосфера, която цари в момента. Реално ситуацията може да се влоши още повече, защото двата лагера най-вероятно ще впрегнат всички усилия, за да "очернят" опонента, коментира проф. Алан Абрамович.

Резултатите отразяват дълбокото идеологическо разделение в САЩ, пояснява и Лари Сабато от Центъра за политика в щата Вирджиния. Хората се плашат все повече от политиката на другата партия, казва той. 

Доналд Тръмп привлича вниманието с някои скандални позиции, сред които забрана мюсулмани да влизат в САЩ, обещанието си да предоговори всички търговски споразумения на САЩ, както и да накара Мексико да плати за оградата по границата си със САЩ. 

От своя страна Хилари Клинтън е много по-умерена и опитва да спечели поддръжници с политиката, водена от досегашния президент Барак Обама, посочва още Ройтерс. Това й печели подкрепа, но в същото време среща и силната съпротива на хората, които не виждат напредък за САЩ в мандата на сегашния президент. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Тебе май те боли щеката повече за САЩа отколкото за България...БГман...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Напротив.Мисля че тоя *** Тръмп ще свърши по-добра работа от Путин в свалянето на САЩ надолу ниско под нивото на световната сцена на самопровъзгласилите се амбициозни световни империи.Много голям песимист съм за съдбата на северноамериканците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Jorkata
преди 7 години
Ми Тръмп е по-малкото зло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Аха...само тая отрова да не е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още