IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В САЩ обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Хибридът показа разход от 4,52 л/100 км, би постижението на Honda Insight от 2000 година

16:56 | 28.05.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toyota</em></p>

Снимка: Toyota

Новото поколение на Toyota Prius е най-икономичната кола на пазара. Това твърди американското издание Consumer Reports, което от 1936 година насам провежда тестове на автомобили, като дава оценки за качеството, надеждността и представянето им.

При теста на хибридната Toyota Prius от ново поколение, моделът е показал среден разход на гориво от само 4,52 л/100 км. Това е най-доброто постижение в историята на изданието, като побеждава досегашния рекорд на Honda Insight от 2000 година - 4,61 л/100 км.

Разходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км, а този на магистрала със скорост 104 км/час - 3,98 л/100 км. Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили.

От изданието уточняват, че закупуват всеки автомобил, който изпитват. Инсталират му система за прецизно измерване на наличното в резервоара гориво, като провеждат тестовете на различните коли при аналогични условия.

Новото поколение Toyota Prius бе представено в края на миналата година. Моделът е изграден на новата платформа на японския автомобилен гигант - Toyota New Global Architecture (TNGA), благодарение на което демонстрира както по-ниско потребление на гориво, така и подобрени простор, динамика и ускорение.

Имахме възможността да изпробваме модела преди броени дни. Очаквайте ревюто ни съвсем скоро, като засега ще разкрием единствено, че останахме приятно изненадани.

Още за Toyota Prius - в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis21
преди 7 години
Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили.Приуса струва повече от повечето тествани коли.Само батерията му е 9000 лв.Е и с такава батерия как няма да е икономичен.Ама батерията има живот.След това, Приуса не е вече най-икономичен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още