IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Блеър: Излизането от ЕК ще ни създаде огромен икономически проблем

Това не е хипотетичен риск и Brexit ще се отрази на стандарта на живот, смята бившият британски премиер

16:59 | 29.05.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тони Блеър. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Тони Блеър. Снимка: Ройтерс

В защита на оставането в ЕС се изказа и бившият премиер на Великобритания Тони Блеър. Според него Brexit би довел до "огромен икономически проблем", пише ВВС. Неговото мнение споделят и икономисти, участвали в проучване за The Observer.

Блеър коментира, че излизането от ЕС ще доведе до "незабавен шок" за британската икономика и години на несигурност. Бившият премиер е категоричен, че това не е хипотетичен риск, а нещо, което ще бъде видяно директно на пазара на труда и стандарта на живот, както и в доверието на бизнеса.

Според икономистите, участвали в проучването на Ipsos Mori за The Observer, напускането на единния пазар ще предизвика сътресения през следващите пет години. В анкетата са участвали членове на Кралското икономическо общество и Обществото на бизнес икономистите, допълва ВВС.

Според тях, напускайки ЕС, британският бизнес ще изгуби достъпа до единния пазар, а икономиката ще пострада от несигурността, която ще ограничи инвестициите в страната.

Позицията на другия лагер - за излизането от общността, обаче имат друго мнение. Според тях с помощта на Brexit британската икономика ще се освободи от разходите за изпълнението на европейските регулации, както и от бюрокрацията на Брюксел.

В допълнение Кралството ще може да води самостоятелни преговори за подписване на търговски споразумения, посочват още поддръжниците на излизането от ЕС.

По-малко от месец остава до ключовия референдум - общественото допитване е насрочено за 23 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
lozkhris
преди 7 години
https://***.dailyfx.com/forex/fundamental/daily_briefing/session_briefing/euro_open/2016/05/31/Pound-Gains-After-Latest-Brexit-Poll-US-Dollar-Eyeing-PCE-Data.htmlTи да не пиеш хапчета за познаване?:):):):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Разликата между тоталитарните и "демократичните" избори са само в числата...иначе резултатът е винаги където "трябва".Като при "демократичните" елементът на шоуто е по ефектен !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Аха...английският "народ" в последният миг ще реши 51/49 за оставането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 4
lozkhris
преди 7 години
Това, разбира се, е дълбоко невярно и се използва като плашило за манипулация на общестеното мнение. Първо, английската икономика не е албанската и не бива да се забравя,че е третата в Еворпа след Германия и Франция,като почти непрекъснато си менка местата с последната. Второ, инвестициите няма да намалеят, защото сигурността им не се определя от членството тук или там, а от стабилитността на икономиката и степента на възвръщаемост, а в Англия те не се подлагат на съмнения - кредитният официален рейтинг на страната е много висок. Лондон е финансовата столица не само на Европа, а и на Света заедно с НЙ. Така че тея приказки са несъстоятелни.Проблемът ще е не за UK, a за ротшилдовите хубостници в последствие, както и за германското танти, защото може да подхрани центробежните настроения за разпад в съвременния вариант на СССР и СИВ, наречен ЕС.Но споко - BREXIT няма да има. Това ще обърка прекалено много сметки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
misanthrope
преди 7 години
ЕС, ЕК... кой ти гледа, нали е все Е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 10
khao
преди 7 години
за кво като има зобмите от Сибир да плашат с обратното ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 23
ing5rov
преди 7 години
Само мумиите от кралското семейство още не са се появили , да плашат и те...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още