IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийският телефон, струващ 4 долара, излиза на пазара на 30 юни

Устройството може да промени местния пазар на смартфони

12:00 | 27.06.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ringing Bells Facebook page</em></p>

Снимка: Ringing Bells Facebook page

Няма да ви виним, ако сте си мислели, че струващият само 4 долара индийски смартфон е само мечта. Всъщност той е съвсем истински.

Ringing Bells заяви пред местното издание Indian Express, че нейният изключително евтин телефон, носещ името Freedom 251, ще започне да се продава на 30 юни тази година. За старта са предвидени близо 200 хил. бройки. Самото име на устройството е базирано на цената му в рупии, пише Engadget.

Смартфонът има 4-инчов екран, 1,3 GHz четириядрен процесор, 1GB памет, 8-мегапикселова задна камера и 3,2-мегапикселова предна камера. Устройството работи с операционна система Android 5.1.

Именно заради добрите параметри на фона на цената все още има съмнения за това дали проектът е осъществим. Главният изпълнителен директор на Ringing Bells признава, че в момента компания е на загуба, но се надява да компенсира това на по-късен етап.

Смартфонът има голям шанс да промени местния пазар на телефони. Дори и най-достъпните телефони в Индия в момента все още представляват огромен разход за някои индийци, особено за тези, които живеят в селата и рядко се радват на заплатите, получавани от средната класа.

Freedom 251 е достатъчно евтин, че да бъде далеч по-достъпен и да помогне за затварянето на технологичната пропаст. Основната загадка е дали телефонът наистина ще си заслужава, защото лошото му представяне може да доведе до неприятно потребителско преживяване, без значение колко изкушаваща е цената му. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 7 години
не струва 4$. Заради дотациите от правителството е толкова. Нещо като пшеницата при нас, само че тя въпреки дотациите от ЕС пак правят скъп хляб от нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
THE TRADER
преди 7 години
Те всички струват толкова... Отделен е въпроса за колко се продават!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още