IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стрелецът в Мюнхен е примамил жертвите си с хакнат Facebook профил

Сред пострадалите при инцидента има и българка, която е със счупена ръка и без опасност за живота

19:50 | 23.07.16 г. 4
<p>
	Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер дава изявление пред търговския център &quot;Олимпия&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер дава изявление пред търговския център "Олимпия". Снимка: Ройтерс

Стрелецът в Мюнхен най-вероятно е примамил жертвите си, като е хакнал акаунт във Facebook и ги е поканил да посетят заведение на McDonald’s с обещание, че ще получат намаления, съобщи германският вътрешен министър Томас де Мезиер, цитиран от Франс прес.

Министърът подчерта, че 18-годишният нападател Давид Али Сонболи вероятно е бил жертва на тормоз от свои връстници в миналото, предава БТА.

"Преди нападението вероятно е имало хакнат Facebook акаунт", каза Де Мезиер на пресконференция в Берлин. Акаунтът подканвал хората да се възползват от "специалните оферти или намаленията" на заведението за бързо хранене в търговския център, където снощи се разрази кървавата стрелба.

"Има данни, които навеждат на мисълта, че акаунтът е бил хакнат от убиеца", добави министърът.

Поканата е била за среща в заведението на McDonald’s в петък в 16.00 ч. местно време.

Нападателят Давид Али Сонболи уби девет души преди да се самоубие. Повечето убити са юноши или млади мъже - трима на 14 години, двама на 15 години, а останалите са на 17, 19, 20 и 45 години. Сред загиналите има седем чуждестранни граждани - трима косовски албанци, трима турци и един грък, обявиха днес властите на съответните страни, предаде Франс прес.

Министерският съвет на България разпространи съобщение, че сред пострадалите има и българка – жена с инициали Е.Д., която е със счупена ръка и е настанена в лечебно заведение без опасност за живота.  

Германските специални служби не са имали информация за нападателя от Мюнхен, заяви Де Мезиер и потвърди съобщената по-рано информация, че не е открита връзка между убиеца и международния тероризъм. Той също така потвърди, че в стаята му са намерени материали, които показват, че извършителят се е интересувал от масовите убийства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Баси , направо трябва пак да се палят пещите...сега за това подобие на човек ше има и амнести интернешънъл !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Инвестора , пишете за касапина от Рьотлинген !http://***.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.reutlingen-macheten-angriff-eine-tote-zwei-verletzte.3f0c9431-da4e-4fb9-97e8-f0aed507cefb.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
michaelis21
преди 7 години
Абсолютно вярно, 4 часа не можаха да кажат колко са убитите.И сега масово са пуснали една снмка на убиеца когато е бил на 13-14, ама на клипа не изглежда дете.Тука цензурата е на ниво Турция и Русия, май.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 5
Hahoto
преди 7 години
Лъжат! В Германия по отношение на имигрантите е въведена Гьобелсова цензура. Помните ли доклада с изнасилените по Нова година, който беше засекретен от местната полиция. Каквото и да ви превежда Инвестор от Дойче манивеле имайте три на ум. Първо бяха 3-*** убийци, после тоя пикльо, че и самоубит. 2000 полицаи го търсиха и го намериха след сумати часа, самоубит посред нощ само на 2 км от мола. 2000 полицая търсят!!!! Хора твърдят че имало стрелба на още 2 места в града, полицията не знае, но пък спря градския транспорт и обяви "специално" положение в града... Много неща не се вързват със здравия разум, но за германците трябват добре сдъвкани удобни храни.Съмнявам се във всяка тяхна дума!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още