IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жан-Клод Юнкер: Държавните граници са най-лошото изобретение на политиците

Председателят на Европейската комисия призова за солидарност с бежанците и техните деца

17:03 | 23.08.16 г. 35
<p>
	Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Снимка: Архив Ройтерс

Държавните граници са най-лошото изобретение, обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от CNBC. Изказването му е в контекста на желанието на много държави в Европейския съюз да затегнат граничния контрол след терористични атаки и прилив на бежанци и имигранти.

В своята реч по време на конференция във Виена Юнкер заяви, че трябва да се прояви солидарност с бежанците и техните деца. „Границите са най-лошото изобретение, измислено някога от политиците“, каза той.

На коментарите му имаше своевременна реакция от страна на британското правителство. Говорител на премиера Тереза Мей е заявил пред журналисти, че „това не е нещо, с което министър-председателят би се съгласила“. „Британците смятат, че границите са важни, важно е и да има повече контрол над тях и това е проблем, с който трябва да се справим“, казва още говорителят на Мей. 

Швейцарският министър на финансите Юли Маурер заяви, че Германия е затегнала контрола по границата си с Швейцария, До мярката се е стигнало след ръст в броя на мигранти, преминаващи от Швейцария към Германия и след като е имало затягане на контрола по швейцарско-италианската граница.

Броят на търсещите убежище от Сирия в Европа продължава да расте, но остава нисък в сравнение с този в съседните държави като Турция. Над 1 млн. сирийци са подали документи за получаване на убежище в Европа през петте години до юни 2016 г., сочат данни на ООН.

След няколко терористични нападения във Франция президентът Франсоа Оланд подчерта необходимостта от затягане на контрола по границите и споделяне на разузнавателна информация.

„За да имаме сигурност, се нуждаем от граници, които се контролират, поради което работим, за да разположим брегова и гранична охрана“, каза Оланд в понеделник след среща с германския канцлер Ангела Меркел и италианския премиер Матео Ренци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

28
rate up comment 10 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
А може би Dutка е руски ***, който чрез защитаване на вражеската теза като ***, всъщност омаскарява запада! Разкрит си DutyFree! Ти си руски *** (некадърен САЩски ***) :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 12 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Абе болен *** мозък...., аз ти казвам, че с това си поведение става обратното на това, което целиш, ти пак продължаваш да се изхождаш през най-мръсния отвор. Да не би от много пропагандно напъване да си си изходил мозъка в тоалетната и сега да ти се налага да мислиш и разсъждаваш с панкреаса?Ти си срам и позор за всяка теза и за хората, които се опитваш да защитаваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 3 rate down comment 8
DutyFree
преди 7 години
bg man ли си какъв си не знам.. НЯМАМ ЦЕНТРАЛА И НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА, ТАКИВА СА ИДЕОЛОГИИТЕ МИ АНТИЧЕРВЕНИ, А ВИЕ КАКВО ИЗЛИЗА, ЧЕ ВИЕ ВСИЧКИТЕ СТАНАХТЕ ЧЕРВЕНИ, НЕ Е ЛИ СМЕШНО,ТИ ДА ГОВОРИШ ТАКА, АЗ СЪМ ПУСНАЛ ДОЛУ САМО РЕАЛНИ НЕЩА ОТ ЖИВОТА В УКРАЙНА ДОНБАС ЛУГАНСК И КРИМ... ТИ НЕ ТИ СЕ ВЯРВА ЛИ .. ЩОТО НЕ Е ОТ ШУТИН ЛИ /.. АМИ НОРМАЛНО, НАЛИ СТЕ С КОЛЕКТИВНО МИСЛЕНЕ!!! ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 12 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Може да не си, но се държиш точно като такъв.Не ви ли е хрумвало там в централата, че така по-скоро постигате обратния ефект на това, към което се стремите?Вече най-меко казано втръсна на всички с твоята партийна линия. Изхождаш се навсякъде, с повод или без повод. И възпитанието ти е няколко нива по-надолу от възпитанието на руските ***, които бориш.Ако загубите усет за тези неща борбата ви е обречена на провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 2 rate down comment 9
DutyFree
преди 7 години
Не съм комсомолски, щото щях си остана много ***, като вас.. РУСКИ ППОДЛОГИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 10 rate down comment 2
scott
преди 7 години
дютито ти си велик комсомолски агитатор.може да не го съзнаваш, но постоянно в тозифорум се бориш с врага с партиен билет, левосектанския уклон на партиата + външниа враг.Така се умилявам. нищо ново под слънцето. Колкот повече ръсиш, по забавно ми става. се ено отново съм на 18......слушал съм такиви работи - мноооооого. чак до втръсване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 7 rate down comment 0
scott
преди 7 години
оланд на ЛУНАТА!НЕЗАБАВНО! ТАМ НЕМА ГРАНИЦИ.....Надрусан дърт ***, не давай ъкъл на хората. щот ако останеш извън твойта среда, която СЕ Е ЗАГРАДИЛА ТВЪРДЕ ДОБРЕ, ше пукнеш кат куча за 2 минути. лично ше ти затегна свинската опашка на врътъ. щот си въртоглав и не си за поста. само глупости правиш бе, само глупости.....ИЛИ ПА СИ ДРЪЖКА НА МИКРОФОН. И САМО КОПИ-ПИЙСТ БЛА,БЛА,БЛА....ТАКА ВЕЧЕ ПО-УБЕДИТЕЛНО МИ ИДВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 4
DutyFree
преди 7 години
ПОЧЕМУ Я НЕНАВИЖУ СССР!!!Я ненавижу СССР вот как я готов сказать. Ненавижу всем: сердцем, душой, мозгом, пальцем, ногой, рукой всем! Каждая частичка моей сущности кричит от боли, когда я вспоминаю это гетто.http://begemot.media/news/pochemu-ya-nenavizhu-sssr/ето къде ви е мястото тука на голяма част!!! ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 14 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
Я! Нека тази пияница Юнкер да покаже първо зад колко точно висока ограда и колко охраняван живее той самият, преди да коментира държавните граници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Това може да го мисли само ***.от, фашист, комунист и ислямски фанатик.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още