IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Много от хотелите по Черноморието ще са пълни и през септември

Няма да има сериозни намаления в курортите, както е било миналата година, прогнозират от бранша

12:23 | 24.08.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Ще има висока посещаемост на морските ни курорти и през септември, каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара. По думите му много от хотелите по Черноморието ще бъдат запълнени на 100% през септември.

„Повечето от качествените хотели, които са на първа линия, са заети почти на 100%, така че българи, решили в последния момент да изберат българското Черноморие, може би няма да намерят това, което търсят“, обясни проф. Маринов, цитиран от Агенция „Фокус“. 

Той прогнозира, че през септември няма да има сериозни намаления в курортите, както е било миналата година.

Експертът твърди, че няма да има сериозни намаления - не само за български, но и за чуждестранни туристи, тъй като търсенето към България като туристическа дестинация е много по-силно.

Ще се освободят места в началото на месец октомври. „Тогава българи, които не са успели да си починат през лятото, ще могат да намерят изгодни предложения в морските ни хотели“, допълни проф. Стоян Маринов.

Той каза още, че през есента се засилва интересът към планинските курорти. По думите му трябва да се направи повече за развитието на културния туризъм. Фестивалите и другите развлекателни мероприятия в страната ни също крият сериозен потенциал за привличане на туристи, напомни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
mitkomik
преди 7 години
А към края на ноември ще има и намаления:) И ще подгряват морската вода до 29С :) Само да не забравите данъците да платите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още