IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При проверка Министерството на туризма откри плажове с безплатни чадъри и шезлонги

Инспекцията установи несъответствия на плажовете Кабакум – Север, Кабакум – Юг, част 1, и Кабакум - Централен

19:54 | 25.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

При своя проверка Министерството на туризма се натъкна на плаж, където чадърите и шезлонгите са безплатни. Това съобщи ведомството по повод продължаващите проверки на плажните ивици.

Повторните инспекции показали, че цените на чадърите на българското Черноморие започват от 2 лв., какъвто е случаят и на част от инспектираната днес плажна ивица - Кабакум. На къмпинг Черноморец пък наемателят предоставя напълно безплатни чадъри и шезлонги на туристите. Така е и на централния плаж в Бургас, който се стопанисва от общината.

Паралелно с проверката на плажовете продължава да се актуализира и специалният модул на сайта на Министерството на туризма, който показва какви са цените на плажните принадлежности. 

В днешната инспекция на плажовете на Кабакум се включиха министърът на туризма Николина Ангелкова и областният управител на Варна Стоян Пасев.

Експертите установиха, че Кабакум - Бисер и Кабакум - Русалка са напълно изрядни. Несъответствия бяха установени на Кабакум – Север, Кабакум – Юг, част 1, и Кабакум - Централен, където липсват достатъчен брой спасители. На Кабакум – Север, част 1, има само документални несъответствия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Борса
преди 7 години
У нас вече е новина ако има плаж с безплатни чадъри и шезлонги. Браво. Продължавайте с проверките. Току-виж сте открили и ресторант с прясна храна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още