IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домакини от Airbnb отварят домовете си за засегнатите от бедствия

В момента те подслоняват безплатно хора в Италия, Луизиана и Калифорния

10:42 | 26.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Близо 300 души, които дават под наем свои жилища в сайта Airbnb, отвориха домовете си за хора, засегнати от земетресения, наводнения и пожари в Италия, Луизиана и Калифорния, сочи информация на уебсайта.

Домове в Централна Италия – район, който на 23 август беше ударен от земетресение с магнитуд от 6,2 по скалата на Рихтер, сега се предлагат безплатно в страницата на Airbnb за спешно настаняване в периода 23 август – 11 септември. Настаняването през Airbnb може да послужи като алтернатива на временните лагери за 1000 жители, чиито домове бяха разрушени, пише Quartz.

Редица квартири са на разположение и на тези, които са засегнати от наводненията в Луизиана и от продължаващите пожари в Калифорния.

Безплатното настаняване е част от програмата на Airbnb за реакция при бедствия, която беше стартирана през 2013 г., след като през 2012 г. домакини доброволно предложиха безплатен покрив на жители на Ню Йорк, засегнати от урагана Санди.

Airbnb твърди, че до момента повече от 3000 собственици са отворили домовете си след 47 извънредни ситуации в целия свят, включително след атаките в Париж миналата година и атаката в Брюксел през тази.

Когато се случи бедствие, компанията автоматично изпраща имейли до домакините в района, като ги насърчава да предложат безплатен подслон на всеки, който търси място, където да отседне за кратко, коментира говорителят на Airbnb Ник Шапиро. Фирмата се отказва от таксите си за услуги, които обикновено налага при резервация.

По-рано през юни Airbnb се договори с властите във Виктория, Австралия, да предоставя спешно настаняване на засегнати и помагащи за гасенето на пожарите, които са обичайни за този район. Компанията заяви, че е уредила с домакините да предложат безплатно настаняване на доброволците, които са помагали при акциите в Непал след земетресението, разтърсило страната през април 2015 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Nathan
преди 7 години
Този сайт от авторитетен портал за икономически анализи се превърна в трибуна за реклама на всякаква нелегална дейност: Еърбнб, Юбер...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още