IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ спира търговията с акции на Албена инвест холдинг от 12 септември *

Молбата за спиране на търговията е във връзка с откритото производство по преобразуването на Албена инвест холдинг АД чрез вливането му в Албена АД

13:04 | 08.09.16 г. 1
БФБ спира търговията с акции на Албена инвест холдинг от 12 септември *

Албена инвест холдинг АД отправи молба към Българска фондова борса (БФБ – София) да бъде спряна търговията с акции на дружеството след приключване на търговията на 9 септември. Това съобщава компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Молбата за спиране на търговията е във връзка с откритото производство по преобразуването на Албена инвест холдинг АД чрез вливането му в Албена АД.

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД взе решение да временно да бъде спряна търговията с емисията акции, издадени от Албена Инвест Холдинг АД, считано от 12 септември.

Търговията ще бъде възстановена след постъпване на уведомление от емитента, относно взетите решения в случай, че свиканите за 11 октомври общи събрания на акционерите на дружеството и на приемащото дружество не одобрят преобразуването или пък при евентуален отказ на вписването на вливането в търговския регистър, посочват от БФБ. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Припомняме, че вече има одобрен от Комисията за финансов надзор и вписан в Търговския регистър по партидите и на двете дружества договор за преобразуване и анекси към него.

Ако процедурата бъде одобрена от акционерите, ще последва вписване в Търговския регистър, в Централен депозитар, КФН и БФБ-София и сегашните акционери в Албена инвест холдинг АД ще станат такива в Албена АД.

От началото на годината акциите на „Албена инвест холдинг“ поскъпват с 49,47%, а през последните 12 месеца ръстът в цената достига 58,17% при пазарна капитализация от 52,195 млн. лв.
 

*Информацията е актуализирана към 14:00 часа. 

Свързани компании:

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
DutyFree
преди 7 години
ВСИЧКИ НА КУП НЕ ЗНАЯТ КАКВО СЕ СЛУЧВА И КАКВО СТАВА, ТО ТАКОВА СЛИВАНЕ НЯМА В ЦЕЛИЯТ БОРСОВ СВЯТ, САМО ДА ВНИМАВАТ КОГО ЩЕ ОЩЕТЯТ НАКРАЯ, ЧЕ ЩЕ ЗАВАЛЯТ ЕДНИ ДЕЛА, ЗА ИЗМАМИ И ЗА КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, МАЖОРИТАРИТЕ ДА НЕ СА ГОСПОДАРИ НА СВЕТА, ЧЕ ЩЕ ОЩЕТЯВАТ АКЦИОНЕРИ???? СМЕШНО Е НА КАКВА БОРСА ВЪОБЩЕ СЕ ТЪРГУВА НЕЩО!!!! НЯМА ОПРАВИЯ ОЩЕ ДОСТА ДЪЛГИ ГОДИНИ!!! МАЖОРИТАРИТЕ СА ЯВНО МУТРИ И СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИМ, БИЕМ ЕЕБЕМ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, ОЩЕ МНОГО МАЛКО !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още