IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиярто: Провалът на миграционните политики насърчи разпространение на тероризма

Унгарският министър на външните работи настоява бежанците да бъдат възможно най-близо до родните си страни

13:57 | 24.09.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Миграционните политики по света са се провалили, което е довело до разпространението на тероризма, заяви унгарският министър на външните работи Петер Сиярто пред Общото събрание на ООН, цитиран от Fox News.

По думите му международната общност трябва да покаже ясно, че няма никакво извинение за нарушаването на границите между две мирни страни и да направи всичко възможно, за да задържи имигрантите и бежанците възможно най-близо до техните родни страни.

“Неконтролираната и нерегулираната масова миграция предлага възможност на терористичните организации да изпращат своите бойци и своите терористи в други страни и континенти”, категоричен е Сиярто.

Той допълни, че Унгария е “християнска страна” и изрази разочарованието си, че Международният наказателен съд не е успял да отговори на искането на държавата му за съдебно разследване на “Ислямска държава” за преследване на християни. Сиярто добави, че заради провала в действията на ООН неговата страна е разработила специален секретариат, който да следи преследването на християни по целия свят и да им помага.

На 2 октомври Унгария ще проведе референдум, на който правителството се надява да събере политическа подкрепа за своето противопоставяне на всеки бъдещ план на Европейския съюз (ЕС) за прехвърляне на имигрантите между страните членки. Освен това Унгария предизвика ЕС и в съда, надявайки се да предотврати необходимостта временно да приеме 1294 бежанци на своя територия.

Референдумът е критикуван от групи за защита на човешките права за подклаждането на нетолерантност и ксенофобия. По време на пресконференция в четвъртък Сиярто отхвърли тези критики.

“Международното право посочва много ясно, че правото на безопасен живот е човешко право”, коментира Сиярто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
https://***.youtube.com/watch?v=wO45h_2L6RsВижте го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
fri
преди 7 години
и аз щях да напиша "Браво" - кога ли у нас ще се родят такива политици? и да не се срамуваме, като ходим в чужбина, че сме българи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Браво на Унгария ...малка , но твърда страна с независима политика !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още