IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп и Клинтън в сблъсък за търговските споразумения на САЩ

Милиардерът заяви, че ще оповести данъчната си декларация, когато Клинтън представи изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар

07:48 | 27.09.16 г. 48
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Хилари Клинтън и кандидатът на републиканците Доналд Тръмп приключиха първия телевизионен дебат помежду си, като казаха, че ще приемат резултата от изборите в САЩ, независимо от това кой от тях ще победи, предаде AP.

Клинтън се обърна направо към зрителите и заяви: "Не става дума за нас, а за вас."

Тръмп първоначално избегна въпроса, като каза, че ще направи намиращата се според него в "сериозни затруднения" Америка "отново велика", и добави: "Ще мога да го направя. Не вярвам, че Хилари Клинтън ще може."

Републиканският кандидат обаче завърши отговора си, като каза, че ако неговата съперничка от Демократическата партия спечели президентските избори, той "напълно ще я подкрепи", посочва БТА.

По време на дебата Тръмп обвини Хилари Клинтън, че подкрепя вредни търговски споразумения.

Тръмп разкритикува Клинтън за Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Канада и Мексико, подписано от нейния съпруг - бившия президент на САЩ Бил Клинтън, и каза, че Транс-тихоокеанското партньорство (ТТП) ще бъде "почти също толкова лошо".

"Надявах се, че това ще бъде добра сделка . . . но стигнах до извода, че не беше", заяви Хилари Клинтън за ТТП, което тя подкрепи като държавен секретар, но сега казва, че е против него. Тя заяви, че ще преценява търговските споразумения въз основа на това дали създават работни места, предаде DPA.

Тръмп изтъкна като свой основен приоритет предоговарянето на търговските споразумения. "Трябва да предоговорим търговските си сделки и да спрем да позволяваме на тези страни да крадат нашите компании и нашите работни места", каза той.

Тръмп заяви, че съгласно неговия план данъците ще бъдат сериозно намалени, което според него ще съдейства за "създаване на работни места, каквото не сме виждали от времето на Роналд Рейгън".

По време на диспута с Клинтън в университета "Хофстра" в щата Ню Йорк той прояви известния си рязък стил, като заяви в отговор на неин коментар: "Типичен политик: само приказки, а никакви действия."

Хилари Клинтън обвини Русия за неотдавнашната хакерска атака срещу офиси на кампанията на демократите, но Доналд Тръмп каза, че не е ясно кой стои зад това, предаде още DPA. "Това е един от предпочитаните (от Русия) методи за опит за всяване на хаос и събиране на информация", заяви Клинтън.

Тръмп, който е обвиняван в близки връзки с Москва, обаче оспори това твърдение. "Може да е Русия, но може и да е Китай или някой" друг, каза той.

Доналд Тръмп каза, че ще оповести данъчната си декларация, когато Хилари Клинтън направи обществено достояние изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар на САЩ.

"Това е нещо, което американският народ заслужава да види", каза Клинтън по повод данъците на Тръмп. "Има нещо, което той крие, и ние ще продължаваме да гадаем какво е то", заяви тя. 

Тръмп отвърна, че е готов да оповести данъчната си декларация, ако Клинтън се съгласи да публикува своите имейли. Клинтън призна, че е било грешка да използва частен сървър за служебната си електронна кореспонденция.

Хилари Клинтън е победила в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп, сочат разпространени от CNN резултати от допитване, направено веднага след приключването на дебатите. 62 на сто от анкетираните са посочили Клинтън за победител, а 27 на сто - Тръмп.

Трябва да се има предвид обаче, че сред аудиторията на телевизията преобладават привържениците на демократите. Представяйки резултатите от допитването, водещият на CNN каза, че 41% от целевата аудитория на анкетата са били привърженици на Демократическата партия, а 26% - на Републиканската.

Вижте коментар на Георги Коритаров и Ивайло Дичев по темата пред телевизия Bulgaria ON AIR

Темата за предстоящите избори в САЩ може да следите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

40
rate up comment 6 rate down comment 1
kalendar
преди 7 години
чакай...нещо не зацепвам..."Вие" англосакцонците, сте нищо друго освен една мешавица, крадяща чужда история и пълна с комплекси... Ама ТИ конкретно не си от англосаксонците, а от бургаските индианци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 3 rate down comment 2
DutyFree slava na Pu
преди 7 години
То тук май няколко човека отдавна са изтрещяли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Да земеш да спреш тая ракия менте че съвсем изтрещя !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 2 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 7 години
Заповядай. Викат ми Стоян М***нафа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 1 rate down comment 1
DutyFree slava na Pu
преди 7 години
сви..рки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 1 rate down comment 2
DutyFree slava na Pu
преди 7 години
Теб не бих ти дал да ми направиш 20 000 ***.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 1 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 7 години
Доколкото си спомням обещах да ти отпоря Mavi Gъz-a. Беше ме нарекъл дикхед(dickhead на родния ми език). Еми като знаеш че, едно от значението на думата е ....(някаква) глава, какво очакваш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 2 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 7 години
Да ти напиша банковата сметка в която да преведеш 20 000 лева за лечение на психичното ми заболяване? А между другото, повторението на друго и друга в едно изречение, не ми напомня за Пушкин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 2 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 7 години
За това, че и нигрите могат да бъдат гениални имаш нагледен съвременен пример - Барак Хюсийн Обама. Няма смисъл да се връщаш до Абрам Нанибал-дЕдото на Пушкин. Може и да не съм прав, защото според едни е бил чист ***, а според други мавър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Чалнато е момчето нещо... Изпуска се.... ухания в мрака... Секи ден с нови идеи... Щеше да идва да ми незнамкво си, па забрави след терапията... хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още