IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно ли е бежанците да бъдат интегрирани?

Бизнесменът Васил Василев и председателят на Съвета на жените бежанки Александра Попова представиха своите аргументи

09:36 | 27.09.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Възможно ли е бежанците да бъдат интегрирани – по темата в студиото на Bloomberg TV Bulgaria спориха бизнесменът Васил Василев и председателят на Съвета на жените бежанки Александра Попова.

„Интегрирането на бежанците е невъзможно, това е утопия“, заяви Василев като цитира данни, според които част от родените във Франция младежи мюсюлмани отхвърлят правилата на обществото, в което живеят.

„Тези, които тепърва пристигат, са още по-далеч от това да бъдат интегрирани“, твърди той. 

"От работата си всеки ден мога да дам много примери за семейства, които вече са успели да се интегрират в България и са се превърнали в активни членове на обществото. Много е относително как е била измерена интеграцията в това изследване във Франция", коментира от своя страна Александра Попова.

По думите й като член на ЕС България е подписала редица конвенции, че е първата страна по пътя на бежанците, която трябва да им предостави международна закрила. Тя коментира и проблема с увеличаващия се брой непридружени непълнолетни деца, които идват в ЕС и България.

"За 2015 г. общо за ЕС молби за закрила са подали 88 хил. деца. В България те са 1815, но за тази година само до момента са над 1100. Някои статистики сочат, че на ден у нас влизат по 5 непридружени деца", посочи Попова. Според нея България спешно трябва да изгради защитено пространство, където да се настаняват тези деца. 

Според Василев единственото решение е да отблъснем влизащите на територията на страната бежанци и да депортираме икономическите мигранти, а за малцината, които останат тук, да съсредоточим усилия, за да живеят по-добре.

Вижте още във видеото:


Можете да гледате още в сайта на Bloomberg TV Bulgariа.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Съвет на жените бежанки...тая Попова добре се е ориентирала в обстановката , лапачка винаги ще има .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Как тъй без цоциални ...нъл ше тръгнат да крадат !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
happystorry
преди 7 години
Аз не чух нито една причина защо немогат да се интегрират тези хора. Това че не искат да работят е съвсен различен въпрос, много ясно че няма да искат, като им дават безплатни пари. Тебе ако ти предложат да работиш за 300 лева на месец, или нищо да не правиш и да получаваш 1000 евро помощи на месец, кое ще избереш? Много ясно че като им се дава избор, ще изберат да не работят. Решението е да се спре със социалните помощи, и тогава да видим дали няма да работят и итегрират. Същото въжи за ромите у нас. Спрете им социалните помощи, и да видим дали няма да си намерят работа. Проблема е в социалната ни политика, а не в тяхната култура. Във Франция и Белгия на месец им дават по 2000 евро, че те бежанците да не са будали да работят, като безплатно им дават пари? Ето от това неработене се създават гета, и от гетата престъпност. Решението е да се спре със социалните помощи, и да се оставят да си намерят работа на пазара на труда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още