IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари приветстваха по-доброто представяне на Клинтън на дебата

Щом трейдърите усетиха сигналите за загубата на Тръмп, нагласите за рискови инвестиции се подобриха, посочва анализатор

11:47 | 27.09.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтрес</em></p>

Снимка: Архив Ройтрес

Азиатските пазари компенсираха голяма част от по-ранните загуби във вторник и финишираха предимно с повишения, съобщи CNBC. Някои анализатори обясняват представянето с първия предизборен дебат в САЩ и със схващането на пазарите, че изглежда Хилари Клинтън се е представила по-добре от съперника си Доналд Тръмп.

„В началото на дебата трейдърите очакваха висока волатилност и надмощие на Тръмп, съответно и сесия без апетит за риск“, казва Мат Симпсън, старши пазарен анализатор в Think Markets. “Но веднага щом те усетиха сигналите за загубата на Тръмп, нагласите за рискови инвестиции се подобриха”, посочва той.

Според Майкъл Маккарти, главен пазарен стратег в CMC Markets, пазарът е търсил най-малко лошия вариант от двамата кандидати.

Японската йена изтри по-ранното си поскъпване. Валутният курс се понижи до 100,7 йени за долар, но после се покачи до 100,91 йени за долар. Компаниите износителки също финишираха предимно на зелена територия, като акциите на Toyota поскъпнаха с 1,65%, а тези на Fujitsu – с 0,09%. Nissan и Sony записаха спадове в цената на акциите си от съответно 0,73% и 0,09 на сто.

По време на азиатската търговия петролът поевтиня, като американският лек суров петрол WTI отчете спад от 0,17% в цената до 45,85 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтиня с 0,38% до 47,17 долара за барел.

Австралийският индекс ASX 200 се понижи с 0,5%, като финансовият сектор и енергетиката записаха спадове от по 0,8%. Акциите на повечето банки поевтиняха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Сега всички добри новини ще се обясняват само и единствено с "победата на Клинтън на дебата"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Стефчо
преди 7 години
Отдел "Пропаганда и агитация" плява да яде пред манипулациите в тая статия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още