IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой краде електроенергия?

Променя се профилът на клиентите, които манипулират електромерите

12:41 | 28.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Профилът на клиентите, които се опитват да манипулират електромерите, в последните години се променя. Това каза пред телевизия Bulgaria ON AIR Петър Костадинов от отдел "Комуникации" в EVN. 

”Ние покрихме всички големи градове с дистанционни електромери, включително и ромските квартали, където нямаме проблеми с манипулиране на електромери“, каза той. Ток по думите му се краде в райони с висок жизнен стандарт и в курортите, от ресторанти и малки фирми.

В района на ЧЕЗ ситуацията е идентична, заяви Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. По думите му средният и малкият бизнес все повече се възползват от „услуги“ за манипулация на електромери и нерегламентирано включване в мрежата.

Компанията отчита загуби и във вилни зони и в населени места, където жизненият стандарт е по-нисък.

Трябва да се променят финансовите санкции, заяви Петър Костадинов.

Вижте още във видеото:

Можете да гледате още в сайта на  Bulgaria ON AIR
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Императорът
преди 7 години
Единствената мярка е ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНЪТ, а не смукане от пръстите на измислени санкции. Щом настоящите управляващи не могат или не желаят да прилагат законите на държавата, то те трябва да бъдат свалени - и да се турят на мястото им хора, които желаят и могат да прилагат законите - и да въведат ред в държавата !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Императорът
преди 7 години
Не толкова важно е КОЙ краде ток, въпросът е ЗАЩО законът не се прилага? Според НК (Чл. 234в) незаконното присъединяване към електроразпределителната мрежа (а и към ВиК мрежата) се наказва със ЗАТВОР - и е крайно време да се търси сметка от угоеното същество, водещо се "главен прокурор", ЗАЩО законът не се прилага от поверената му институция !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още