IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магазинът на Carrefour в Стара Загора отива на втори търг

Новата начална цена е намалена до 18,144 млн. лева

17:25 | 28.09.16 г. 1
<p>
	Обектът на Carrefour в Стара Загора. <em>Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители</em></p>

Обектът на Carrefour в Стара Загора. Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители

След като на първия търг не се намери купувач, частен съдебен изпълнител е обявил втори търг за обекта на Carrefour в Стара Загора, показва справка в сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Цената на обекта – City Mall, където се помещаваше магазинът на веригата в града, както и други магазини, е намалена с 20% до 18,144 млн. лева.

Търгът е по искане на Столична община заради несъбрани вземания. Отделно за същия обект беше обявен още един търг по искане на банка кредитор.

Върху него има учредена ипотека в полза на „Алфа банк“, както и възбрани в полза на доставчици и други кредитори на дружеството собственик.

Търгът за обекта се предвижда да се проведе на 28 октомври.

City Mall Стара Загора беше открит преди три години. Тогава инвеститорът - КМБ България, вече беше само гръцка собственост, след като френската верига се оттегли от съдружието в гръцката компания Marinopoulos, която управлява магазините в България чрез франчайз.

City Mall е разположен в близост до първия търговски център от модерен тип в Стара Загора – Park Mall, който също беше придобит от банката кредитор на собственика преди няколко години заради дългове, и общинската спортна зала. Районът е по-скоро индустриален и не толкова комуникативен и осигурен с транспорт, за да е предпочитан от купувачите.

Гръцката Marinopoulos подаде молба за защита от кредитори в Гърция в края на юни. Два месеца по-късно стана ясно, че компанията ще бъде спасена от конкурентната верига Sklavenitis.

Наскоро гръцкият в. Kathimerini писа, че след приключването на сделката между компаниите и преструктурирането магазините на Marinopoulos в Гърция ще отворят с логото на Sklavenitis. Какво ще е бъдещето на българското дружество на компанията – КМБ България, още не е ясно. Най-вероятният сценарий е да бъде продадено или обявено в несъстоятелност.

Един от магазините му – този в The Mall в София, вече беше продаден. Търг имаше и за обекта на компанията в Бургас. Останалите магазини, в които веригата беше под наем, вече не работят, а в някои от тях се настаниха конкурентни вериги, например Lidl в Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе на София, „Пикадили“ в Grand Mall във Варна и най-новата верига за български храни АБО (Агро, Био, Органик).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
toto 2
преди 7 години
Само не знам кой ще даде 18 млн. за тоз хамбар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още