IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hard Rock Cafe се отваря към различни музикални жанрове

Брандът отправя поглед към Китай

13:11 | 30.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Рокендролът беше синоним на Hard Rock Cafe, както хамбургерите и пържените картофки, но сега заведението разширява своя музикален вкус, за да привлече младите клиенти, пише CNBC.

25-годишното кафе Hard Rock Singapore, което някога пускаше Blondie и Def Leppard, наскоро отвори отново врати след реновиране. И макар че по стените все още има следи от прочутите вещи, принадлежали на рок звезди, към тях се присъединяват и такива, свързани с други жанрове.

Редом до китара на Джими Хендрикс и яке на Майкъл Джексън стоят наскоро сложени в рамка снимки на звезди като Давид Гета и Deadmau5, които са познати от електронната денс сцена.

"Разбираме промените в демографските и музикалните тенденции“, твърди Стив Янг, президент на компанията за Азиатско-тихоокеанския регион. „Преди бяхме насочени към рока, но сега се отваряме за всички видове музика“.

Hard Rock наскоро си партнира с популярнaтa сингапурскa онлайн платформа Bandwagon, която започна да организира седмични концерти на живо в заведението с участието на местни звезди – стратегически ход за привличането на по-младото поколение на острова, което харесва различни видове музика.

Другите жанрове не са съвсем чужди на мястото. В началото на новото хилядолетие до самото реновиране по-рано тази година то позволяваше на местни промоутъри да организират партита с електронна музика на втория етаж.

Промените в бранда представляват дързък ход за сингапурската индустрия с храни и напитки, където новите приложения за доставка на храни и модерните ресторанти се борят за всеки клиент, но Янг не е притеснен от конкуренцията.

"Hard Rock е гъвкав бранд и до момента бизнесът се развива добре“, коментира Янг, добавяйки, че мястото продължава да привлича и вече изградената база от лоялни клиенти.

Музикалната експанзия се очаква във всички заведения с това име в Азия и скоро може да се случи и във втората по големина икономика в света - Китай, където Hard Rock залага на агресивна експанзия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Скоро очаквайте значи Hard Rock Cafe и в София, вече ще има посетители. Редом до китарата на Пеци Гюзелев, ще седи силиконя на Сашка Васева
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още