IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spiegel: Според германското правителство Тръмп ще навреди на икономиката на САЩ

Вътрешен доклад на министерството на икономиката обещанията на кандидата за президент не са възможни

16:40 | 01.10.16 г. 19
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Икономическото министерство на Германия вярва, че ако Доналд Тръмп стане президент, това сериозно ще навреди на американската икономика, сочи вътрешен доклад, цитиран от списание Der Spiegel в събота.

Министерството очаква „свиване на брутния вътрешен продукт, по-малко работни места и по-висока безработица“ в САЩ, ако кандидатът на републиканците приложи обещанията си от кампанията, съобщава Der Spiegel, цитирайки доклада.

Милиардерът бизнесмен Тръмп, който се опитва да спечели най-високия пост в страната, предложи намаляване на данъците на стойност 4,4 трлн. долара, иска да ограничи държавните регулации и заема по-твърда позиция по договарянето на търговски споразумения, припомня Ройтерс.

Той казва, че икономическият му план ще създаде годишен икономически растеж от 3,5% и ще създаде 25 млн. работни места в рамките на десетилетие. Някои икономисти обаче поставят под съмнение допусканията, залегнали в плана.

Обещанията на Тръмп „не са възможни“, цитира Der Spiegel доклада. Нещо повече, плановете вероятно ще нарушат международното и американското право и може да се окажат „нулева база за реалистична икономическа политика“.

Говорител на германското министерство на икономиката отказа коментар по съобщеното от Spiegel.

Миналия месец икономическата консултантска компания Oxford Economics прогнозира, че американската икономика може да се свие с 1 трлн. долара повече отколкото се очаква през 2021 г., ако Тръмп стане президент.

Тръмп се изправя пред демократа Хилари Клинтън на изборите, насрочени за 8 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
"ОБАМА Е ПРОКАРАЛ НАД 600 ПРОМЕНИ В ЗАКОНИ И СТАНДАРТИ И НОВИ ТАКИВА!!"Баш за това иде реч! Създават впечатлението, че бачкат яко за народу, докато всъщност си прокарват "безобидните" лобистки закони и регулации!А за това къде ти ще ми определяш къде да живея - да го духаш. Ще съм тук и докато съм жив ще те дразня
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 7 години
Чудя се колко ли читатели на инвестотра са потенциални избиратели на Тръмп, че с такава ярост инвестора се стреми да го очерни и не казва нищо за Хилари, която за една едночасова реч взема по $ 200 000? Какво ли толкова ценно е казала? САЩ имат над 300 000 000 население, но фамилиите Буш и Клинтън последните десетилетия са се във властта? Всъщност, не мога да разбера амбициите нито на Тръмп, нито на Клинтън. Защо тези старци не си гледат старините ами се стремят да заемат президентския кабинет в САЩ? Това е позиция, която изисква много енергия и нерви! Позиция, която ще съкрти животас иом поне с няколко години.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
А ти защо не поемеш към любимия си Обама , ами се пържиш в собствения си сос тука ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 1
DutyFree
преди 7 години
да бе, все едно тука да искаме ВОЛЕН СИДЕРОВ, за президент, щото празната ти глава така била схванала!!! какви политически медузи, като ОБАМА Е ПРОКАРАЛ НАД 600 ПРОМЕНИ В ЗАКОНИ И СТАНДАРТИ И НОВИ ТАКИВА!!!! БОЛНИ СЪЩЕСТВА СИКАТЕ ТРЪМП ЩОТО СТЕ БОЛНИ ПО ЧЕРВЕНОТО И НЕ ОБЕРАЗОВАНО И НЕ РАЗВИТО .. АМИ ОК ОТИВАЙТЕ СИ В РУСИЯ ТАМ ЩЕ НАМЕРИТЕ ПОКОЙ, НИЩО НЯМА ДА ВИ ИНТЕРЕСУВА, ЗАЩО ЩЕ СТЕ СПОКОЙНИ ТАМ, ЩОТО СТЕ СИ В ФАШИСТКАТА РОДИНА !!!! БОЛНИ ЧЕРВЕН НЕКАДЪРНИЦИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
"Хората искаха и Хитлер и Сталин"та не е ли това демокрацията?!Защо ли някак все "възможното" уж в интерес на хората, се оказва всъщност в интерес на 5 корпорации?"Възможното" винаги се извращава в някаква форма на корпоративизъм и после в фашизъм, защото го защитава рационален интерес, който се мери в пари.Популисти образи като Хитлер и Сталин, в случая Тръмп, са неизбежни защото хората имат нужда от завръщане към базовите ценности, а не от плетеница от регулации, уж в техен, а всъщност в корпоративен интерес.Катастрофата също е неизбежна. Просто силния не иска да пусне кокала - което е рационално, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 3
MZ/X
преди 7 години
Хората искаха и Хитлер и Сталин и различни неща като от всекиго според възможностите, всекиму според потребноститеПолитическите медузи като ги наричаш ти, лавират между възможното и абсурдните желания на хората, а популистите им обещават абсурдните неща без изобщо да се замислят за последиците и ако все пак някой популист реши да осъществи това което обещава, става катастрофа, като при Хитлер и Сталин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 0
fri
преди 7 години
Стоене, ако наистина можеше да умножиш две трицифрени числа наум или дори с писалка, можеше да се светнеш за какво става дума
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 2
fri
преди 7 години
докъде стигнахте - да ни казвате какво мисли германското правителство за Тръмп- ми ние си знаем: много ги е шубе :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 7 години
Стояне, не се обиждай но, ако ще и умножаването на много цифри наум да е показател за памет, за ефективност на онова между ушите, едва ли е. Познавам много народ с "висок интелект". А полза от тях - никаква. Забравих да спомена: - Не се впечатлявам от изказвания като твоето. Чувал съм и къде по-"страховити". Пози.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 15 rate down comment 4
abdul
преди 7 години
Проблема, не е Тръмп, а че хората искат човек като тръмп.А те искат човек като Тръмп, защото им писнА от политически медузи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още