IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия планира да повиши добива на петрол до 2020 г.

През последните години страната непрекъснато записва рекорди в добива на суровина

15:50 | 21.10.16 г. 5
Русия планира да повиши добива на петрол до 2020 г.

До 2020 година добивът на петрол в Русия ще се увеличи до 555 – 560 млн. тона, прогнозира пред журналисти първият зам.-министър на енергетиката Алексей Текслер, цитиран от ТАСС.

През 2016 година в страната ще бъдат добити около 540 – 545 млн. тона петрол, допълва информационната агенция. На 8 септември беше регистриран и рекорд по отношение на добива – 11 млн. барела в денонощие.

Всъщност в последните няколко години Русия съобщава за непрекъснат ръст на добива на петрол и газов кондензат. През 2015 година средно бяха добивани по 10,72 млн. барела на ден, което е рекорд спрямо добива през 2014 година.

През миналата година в Русия бяха добити 534 млн. тона петрол, което е с 1,4% повече спрямо 2014 година.

Коментарите за увеличаването на добива идват на фона на намеренията на ОПЕК да замрази добива, за да може да стабилизира цената на суровината на пазарите. Преди дни икономическият съветник на руския президент Владимир Путин – Сергей Глазьов, обясни, че Русия не трябва да приема предложението на петролния картел, а просто да намали износа за сметка на вътрешното потребление. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Antikvar
преди 7 години
Тази статия е в пряко противоречие с тази: http://***.investor.bg/surovini/365/a/komentarite-na-putin-dovedoha-do-riazko-poskypvane-na-petrola-226071/Интересно коя от двете авторки е некомпетентна и дали от редакцията ще и бъде потърсена отговорност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
soze
преди 7 години
нема пари и помпите работят до дупка. За сведение на долните двама болшевишки въшки: повечето от технологиите на руснаците за нефт са канадски или норвежки. Аре чиба и да си напишете домашното!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
Хахаха... нали беха без технологии, не можели без запада да добиват нефт и газ, щели да мрът... А то през ден само рекорди - рекорден добив на нефт, рекорден износ на газ, рекорден добив на пшеница, рекорден износ на оръжие, рекорден износ на титан... И още не са теглили на сичко калема - тепърва иде декември - до тогава кой знае колко още рекорда ше отбележат, та да отчетат ефекта от санкциите... Вече имат повече космодруми, отколкото ние летища... Изобщо, пълна изолация, глад и стригане... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още