IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry представи последния си собствен телефон

Компанията ще пренасочи дейностите по разработката и производството на телефони към други компании

21:58 | 25.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: blogs.blackberry.com</em></p>

Снимка: blogs.blackberry.com

BlackBerry показа последния телефон, който е произвела, преди напълно да насочи дизайна, производството и дистрибуцията към партньори. Новото устройство е с 5,5-инчов сензорен екран, който се конкурира по размери с iPhone 7 Plus и Google Pixel XL, но се предлага на по-ниска цена, пише Bloomberg.

Нареченият DTEK60 не е точно пълен телефон на BlackBerry. Подобно на DTEK50, който компанията пусна на пазара през юли, той отчасти е проектиран и произведен от китайската компания TCL Corp. и използва версията на BlackBerry на операционната система на Android.

BlackBerry свива своето подразделение за смартфони, откакто главният изпълнителен директор Джон Чен зае поста преди три години и започна да насочва компанията повече към софтуера. Миналия месец BlackBerry обяви, че напълно ще спре да проектира телефони, а вместо това ще възложи тази дейност на други производители.

"Този телефон е нещо като мост към всичко това", коментира главният оперативен директор Марти Биърд в интервю.

В момента DTEK60 е достъпен за покупка от Amazon.com, както и в сайта на BlackBerry. Цената му в САЩ е 499 долара. Освен по-голям екран от DTEK50, той има по-добра камера, нов сензор за разчитане на пръстови отпечатъци и слот за карта памет. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
SS-23
преди 7 години
Айде и тия заминАха ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още