IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследването срещу Клинтън обърна посоката на Wall Street

Всички индекси приключиха на червена територия

23:59 | 28.10.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Американските акции затвориха на червена територия, след като Федералното бюро за разследване обяви, че разследва нови мейли на кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones се търгува с ръст, но падна със 75 пункта след новината за разследването. В крайна сметка индексът затвори със спад от 0,05% до 18 161,19 пункта.

От своя страна S&P 500 също се търгуваше с повишение преди информацията на ФБР, но приключи борсовата сесия с понижение от 0,31% до 2 126,41 пункта.

Nasdaq отписа 0,50% до 5 190,10 пункта.

„Независимо от фундаменталните новини, които предстоят следващата седмица от сезона на отчетите, това може да се окаже новината в следващите 10 дни”, коментира Арт Хоган, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

По думите на някои инвеститори Dow никога не се е сривал толкова бързо.

„Пазарът е много оптимистично настроен към победата на Хилари Клинтън. Ако се случи нещо, което да заплаши това развитие на нещата, ще дойдат тежки времена за пазара, като се има предвид несигурността около фискалната политика на Доналд Тръмп”, коментира от своя страна Фил Орландо, главен капиталов стратег във Federated Investors.

Преди новината и трите основни индекса бяха на зелена територия след по-добрите от очакваното данни за растежа на американската икономика, докато инвеститорите продължават да анализират корпоративните данни за резултатите на компаниите през последното тримесечие.

Икономическият растеж на САЩ се ускорява през третото тримесечие до 2,9% годишен темп, съобщава Wall Street Journal. Това е най-рязкото повишение от две години.

Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха брутния вътрешен продукт (БВП) на страната да нарасне с 2,5% на годишна база през третото тримесечие.

Въпреки забавянето на потребителските разходи, растежът през третото тримесечие може да разсее опасенията, че икономиката е в риск. През първата половина на годината ръстът на икономиката беше средно 1,1%, посочва още CNBC.

„Основният извод, който си правя от данните за БВП е, че Федералният резерв вероятно ще продължи да следва сегашната си политика”, коментира Стивън Ууд, главен пазарен стратег в Russell Investments.

Въпреки това според Фил Орландо БВП е получил огромен тласък от по-големия износ на соя за Китай. Според него, ако този ефект бъде изключен, растежът на БВП е по-скоро близък до 2%.

Други данни, които излязоха в петък, показват, че потребителското доверие в САЩ се понижава повече, отколкото първоначално беше отчетено, и стойността на съответния индекс е на най-ниското ниво от 2014 г. насам.

Американските потребители са по-малко оптимистично настроени и за актуалните, и за бъдещите икономически условия непосредствено преди президентските избори на 8 ноември.

На валутния пазар доларът отслабна спрямо кошницата от валути, като едно евро се разменяше за 1,098 долара, а йената се търгуваше на ниво от 104,8 йени за долар.

Междувременно новините от сезона на отчетите продължиха да влияят на акциите на компаниите и в петък.

Енергийните гиганти Chevron и ExxonMobil публикуваха смесени тримесечни резултати. Книжата на Chevron поскъпнаха с 3,94%, а тези на Exxon приключиха със спад в цената от 2,52%.

В четвъртък следобед Amazon също публикува смесени тримесечни резултати, като разочарова експертите с печалба под очакванията и сдържаната си прогноза за така важното от финансова гледна точка последно тримесечие на годината.

В следобедната търговия в петък книжата на компанията поевтиняха с 5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Освен че е потенциално подсъдима , явно яко и хлопа дъската...вижте как сама се поздравява в Туитър:http://***.ilgiornale.it/gallery/hillary-clinton-si-fa-auguri-sola-1324316.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/29/paukenschlag-bei-us-wahl-fbi-ermittelt-erneut-gegen-hillary-clinton/Американците трябва да решават за кандидат , срещу когото тече криминално разследване !Инвестора , вие непрекъснато ни промивате мозъците за тая потенциално подсъдима личност !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
Хахаха:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
scott
преди 7 години
импе, таз не е "полужива".Тя е от масовката на сериала "живите мъртви". Само сумти, яде и убива всичко до което се докопа. Полуживите, все пак, имат остатък от човешко поведение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 4
fri
преди 7 години
Браво!Не защото ндексите са на червено (не ми пука за това)а защото разследват изкуфялата бабичка Клинтън
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още