IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Организация, подкрепяна от Илон Мъск, ще прави тестове в Microsoft Azure

OpenAI прави проучвания в сферата на изкуствения интелект

10:16 | 16.11.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

OpenAI, неправителствената организация, насочена към проучвания в сферата на изкуствения интелект и подкрепена от Илон Мъск и други големи технологични директори, е сключила споразумение да провежда по-голямата част от своите големи експерименти в облачната услуга на Microsoft – Azure, предава Ройтерс.

OpenAI ще използва Azure за своите експерименти в сферата на дълбокото учене и изкуствения интелект, а Microsoft ще работи с компанията по развиване на търсенето и създаването на нови инструменти и технологии.

OpenAI е от организациите, които първи ще започнат да ползват услугата на Microsoft – Azure N-Series Virtual Machines, която ще бъде пусната официално през декември.

Облачните услуги, които са захранвани от графични чипове на Nvidia, са създадени за най-интензивната компютърна дейност, включително симулации и дълбоко учене.

"През следващите месеци ще използваме десетки хиляди от тези машини, за увеличим както броя на експериментите, които провеждаме, така и размера на моделите, които обучаваме“, посочва OpenAI в блога си.

Неправителствената организация е създадена през миналия декември с цел създаването на изкуствен интелект, който разширява човешките способности.

Инвеститорите са вложили 1 млрд. долара в стартъпа, но OpenAI твърди, че очаква да похарчи само „малка част“ от тази сума в следващите няколко години.

Организацията ще продължи да прави софтуер с отворен код, както досега, обяви тя.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 7 години
Кое ви възбуди толкова от тая новина не ми стана ясно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още