IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в САЩ се понижава до нивата отпреди кризата

Работодателите добавят 178 хил. работни места през ноември, което е малко над очакванията

16:10 | 02.12.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работодателите в САЩ добавят 178 хил. работни места през ноември, което е малко над очакванията за стойност от 175 хил.

Безработицата се понижава от 4,9% до 4,6%, което е най-ниското ниво от август 2007 г., показва докладът на Министерството на труда, цитиран от CNBC. Прогнозите бяха делът на безработните да остане на същото ниво.


source: tradingeconomics.com

Пазарите следят внимателно данните, които са първите след президентските избори на 8 ноември. Освен това докладът е последният преди заседанието на Федералния резерв на САЩ на 14 декември, когато по всяка вероятност лихвените проценти ще бъдат повишени.

Според пазара на фючърсите по федералните фондове шансовете Фед да затегне паричната политика този месец са около 93%.

Единствено изменението в заплатите внася известен баланс на фона на много добрите данни. Повишението при възнагражденията се забавя до 2,5% на годишна база. На месечна база се отчита спад във възнагражденията с 0,1 на сто през ноември.

В сряда, както обикновено, бяха публикувани данните на частната компания ADP и те показаха значително ръст в новите позиции, които частният сектор е добавил през ноември. Новите назначения бяха 216 хил. на фона на очаквания за 165 хил. Това беше най-доброто представяне от юни насам, като стойността е двойно по-голяма от тази през октомври (119 хил.), която впрочем беше ревизирана надолу от 147 хил. 

Повече по темата можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
kloynat
преди 7 години
убавото и ла4ено бабе джанет иелен пак ще се пь4и и разтяга локуми защо трябва да се вдигат лихвите Доналд трьмп е даржи на прицел а е мрьднала и не слуша я е яла голата опашка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още