IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгений Кънев: Застаряващото население ще е причина за покачването на данъците

По думите на управляващия съдружник в Маконис българската данъчна система е добра за малка отворена икономика

22:26 | 16.12.16 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Застаряващото население ще е причина за повишаването на данъците в световен мащаб. Това заяви управляващият съдружник в Маконис Евгений Кънев в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската данъчна система е добра за малка отворена икономика. Като причина за това той посочва, че "по-голямата част от българския продукт трябва да бъде за износ", при което са нужни ниски преки данъци. 

Според Кънев косвените данъци в България, които са сред най-високите в ЕС, ограничават потреблението, поради което е трудно страната да привлече инвеститори, целящи да произвеждат за местния пазар. "Ако България започне да разчита на вътрешното потребление като двигател на икономическия растеж, то тя ще трябва да преразгледа отношението си към непреките данъци", каза Кънев.

Очаквайте видео с целия разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

13
rate up comment 4 rate down comment 0
dani de vito
преди 7 години
Направи ми впечатление ,че за автора растеж значи потребление.Явно не знае за абсурдността на консуматорството във викторианска Англия,Франция на Луи 14 ,Рим след Тиберий.Те са една от причините да затъват ли затъват в дългове ,обезцениха лирата ,франка и денария,плащаха на армиите си с посребрени бронзови монети и необезпечени книжки ,качиха инфлацията като при сегашната Венецуела и Зимбабве и сринаха именно работещата прослойка в империите им.Оставаше въпрос на време дали варвари ,съседи ,нашественици или революции ще им решат съдбата или хегемонията им.Не потреблението ,а производителността ,предприемчивостта,свободния пазар покачват богатството на нацията. И това важи и за образование ,здравеопазване ,наука , а не привилегии точно на най непроизводителните ,най необразованите,най неконкурентните.Ефекта от подкрепата на такава прослойка е лавинообразен - държавата просто не може да съществува повече ,няма армия ,няма читаво образование и здравеопазване,няма наука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 1
Иван Митев
преди 7 години
При обсъждане проблема за данъци е полезно да се знае, че живеем при условия на грешно управление на парична система. В обстановка на тази държавна грешка е невъзможна сполучлива данъчна система.Същественото за успешно решение е какво (грешно или подобрено) управление на парична система се прилага.За устойчив обществен просперитет е необходимо подобрено управление на парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 7 години
а най удачен е за никой нищо и всеки да се оправя сам ... що да трябва държавата (демек всички) да издържаме детето на някой ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
че то си личи по писанията му че е *** без две клетки мозък :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 41 rate down comment 0
doba
преди 7 години
Тогава(при умножаване на надбавките за образовани родители) къде що има ром ще се окаже с висше, че някои и с по две.По-практичен е вариантът с данъчни отстъпки върху заработен вече доход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 2
bgMan
преди 7 години
Ако това е истинския проблем просто трябва да умножат детските на образованите родители по 10 за да не се налага да работят докато не отгледат и възпитат поне 4 интелигентни българчета. В Швеция още през 90-те години майчинството с детските беше около $2000 за дете. Тогава срещнах шведи дето живееха няколко години тук на топло край нашето море само с майчинството и детските за първото си дете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 7
SS-23
преди 7 години
Знаех си, че НИЩО не произвеждаш, нищо не създаваш, даже и нематериално.Или си търговец /т.е. прекупвач/, или "застарохвател" или баМкер/ т.е. лихвар/. Това са трите категории па*ра*зи*ти, т.е. бълхите върху кучето, за които говориш по-долу и които се хранят от него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Спящият бик
преди 7 години
Абсолютно споделям връзката между намаляването на косвените данъци и повишаването на вътрешното потребление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 1
pecan
преди 7 години
Аз пък си мислех че кражбите на управляващите водят до по високи данъци , ама добре че ме светнахте .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 23 rate down comment 1
pinoccio
преди 7 години
Друже, малко свободно боравиш с категориите на расовата теория. Висшата раса си е висша, тя е цивилизованата. Съществуват още средна, нисша и примитивна. Висшата е нестабилна във времето и се развива с кривата на Гаус, прословутата камбана - възход, апогей и залез. Най-стабилната е средната и непрекъснато захранва висшата с ресурс, докато й е възможно на висшата да го поема. Същото важи и за отделния човек и неговото потомство. Най-надарените са най-уязвими откъм девиантност. Примитивните и нисшите нямат никакъв принос, но са неотменна част от структурата.Има едно погрешно схващане за варварите. Варварите не са превзели Рим с бой, а с мир. Варварите са били назначавани навсякъде, където не са достигали римляни - в армията и в останалия живот. Варварите също са се гордеели да бъдат римски граждани. Така са ги превзели. Самите финални въоръжени набези са били като тъжни акорди от залеза на империята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още