IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна залага на здравеопазване и социални дейности през 2017 г.

Проектобюджетът на общината за следващата година е на стойност почти 261 млн. лева

18:58 | 28.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:</em> <em>община Варна</em></p>

Снимка: община Варна

Проектобюджетът на Варна за 2017 година е 260,7 милиона лева, съобщава БТА. Сумата е с близо 17 милиона по-голяма в сравнение с настоящата 2016 година.

Параметрите на бюджета на общината за догодина беше представен от зам.-кмета Пейчо Пейчев. По думите му приоритетите на Варна ще бъдат образованието, здравеопазването и социалните дейности. Общината ще разчита и на над 142 милиона лева приходи от реализация на проекти по различни европрограми.

За следващата година общината планира собствените й приходи да достигнат 153,2 милиона лева. Пейчев подчерта, че повишение на местните налози за гражданите няма да има. Общината въвежда нов данък за таксиметров превоз на пътници, който ще бъде в размер 690 лева на година. Планираните постъпления от туристическия налог са 4,4 милиона лева.

Най-голяма част от разходите - 99,7 милиона лева, са заложени за сферата на образованието. В системата на здравеопазването общината планира да вложи 17,3 милиона лева. Почти по равно са предвидените разходи за социална политика и за култура - по около 13,5 милиона лева.

Общинската план-сметка за чистота възлиза на 30,6 милиона лева, а за озеленяване са планирани малко над 4 милиона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още