IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Отиващата си администрация подкопава легитимността на Тръмп

Путин отхвърли информацията, разпространена от американски медии, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп

21:34 | 17.01.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Руският президент Владимир Путин обвини отиващата си американска администрация в опит да подкопае легитимността на избрания президент Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

"Какво наблюдаваме в САЩ? Наблюдаваме продължаваща остра вътрешнополитическа борба, независимо от това че изборите за президент приключиха и че те приключиха с убедителна победа за господин Тръмп", каза Путин на съвместна пресконференция с молдовския си колега Игор Додон в Москва.

"В хода на тази борба бяха поставени няколко задачи и първата от тях е да се подкопае легитимността на избрания президент на САЩ", каза руският президент.

Той заяви, че действията на отиващата си американска администрация нанасят като цяло ущърб на интересите на самите САЩ.

Руският президент обвини още сегашните американски власти, че се опитват "да вържат ръцете и краката на новоизбрания президент Тръмп при изпълнението на предизборните му обещания както в страната, така и на международната сцена".

Путин отхвърли информацията, разпространена от американски медии, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп и са натрупали компромати срещу него с цел да го шантажират, предаде Франс прес.

"Да не мислите, че нашите тайни служби тичат след всички американски милиардери? Разбира се, че не е така", каза Путин.

Той заяви, че онези, които са поръчали доклад с каквито и да е компромати срещу Тръмп и разпространяват неверни информации за него, са по-лоши от проститутки, предадоха световните агенции.

В доклад, чиято автентичност не е проверена и който бе цитиран в редица американски медии, се твърди, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп по време на визита в Москва, за да го шантажират. Американската преса дори спомена, че имало видеозапис от сексуално естество, в което Тръмп бил замесен с проститутки и който бил заснет тайно по време на визита на милиардера в Москва през 2013 г., припомня Франс прес.

"По време на визитата в Москва през ноември 2013 г. Тръмп бе само бизнесмен, един от най-богатите хора в Америка", припомни Путин, коментирайки информациите за Тръмп.

Той шеговито обобщи твърденията за компромати срещу новоизбрания президент на САЩ, появили се в американските медии, с думите: "Значи Тръмп е дошъл в Москва и веднага се е втурнал при московските проститутки".

После припомни, че Тръмп е организирал цял живот конкурси за красота, на които са се явявали най-красивите жени в света. "Знаете ли, трудно ми е да си представя, че Тръмп е изтичал в хотела, за да се срещне с проститутките, с тези момичета с ограничена социална съвест, въпреки че, разбира се, руските проститутки са най-добрите в света", пошегува се Путин, като едва сдържаше усмивката си. После обаче заговори със сериозен тон и каза, че проституцията е "сериозен и ужасен социален феномен".

"Но хората, които са поръчали този тип фалшифицирани документи, тези документи, които сега се разпространяват срещу новоизбрания американски президент и които се използват с политически цели, са по-лоши от проститутките", заяви Путин. "В морален план тези нямат абсолютно никакви граници", каза той и допълни, че всичко това доказва на колко деградирало ниво е западният елит.

Путин повтори, че никога не се е срещал с Тръмп и изрази надежда, че Москва и Вашингтон могат накрая да върнат към нормалното отношенията си, предаде Ройтерс.

Същевременно Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, каза, че Путин се е сбогувал с Барак Обама на срещата на върха на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, състояла се през ноември в Перу, предаде ТАСС.
Тогава той му благодарил за съвместната работа. Путин обаче допълни, че не планира в бъдеще нови контакти с Обама.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
А аз пък мисля, че тепърва ще гледаме големи циркове в УСА, когато (и ако все пак) Тръмп успее да поеме властта и започне да вади сичката смр^ад на кликата, окопала се след Буш Старши по всички нива на държавата... Щото май точно от това треска ги тресе некои хора... ако изобщо са хора... хихи...Не, че Тръмп за това се кандидатира, но е достатъчно подходящ за луд фронтмен на другата клика, останала повече от 15 години на изпарения от онова, което влядееше по времето на Рейгън и Буш Старши. И сега реваншът може да е оглушителен и опустошителен, а такива като Сорос да отплават към нищото... Запасявайте се с пуканки и кока кола, шоуто ще е топ ноч... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
KPetkov
преди 7 години
Тук сме България все пак. 50 лева и тройка кебапчета вършат същата работа :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
ABBA
преди 7 години
Преди да са дошли платените ***, припомням, че в САЩ те вземат по 50$ на час да протестират. Вече е доказано публично. Тукашните да не смъкват цената!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
"Отиващата си администрация" получи бая шамари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още