IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През март ще заработи звеното за консултации за проекти по Плана "Юнкер"

Предложенията се оценяват по икономически показатели, заяви Огнян Златев

11:42 | 20.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

През март в България ще заработи звеното за консултации за проекти, които кандидатстват за финансиране по Плана "Юнкер" за мащабни проекти. Това каза пред  Bloomberg TV Bulgaria ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев.

Българските малки и средни предприятия се представят доста добре. Година след старта на Плана са подписани 10 споразумения с български банки посредници, които могат да осигурят евтино финансиране, каза Златев.

Тези средства са вече с голяма степен на изчерпване – малкият бизнес е запознат с тази възможност, стана ясно от думите му.

Всякакви сектори могат да бъдат финансирани по Плана, но има приоритети – енергийна ефективност, иновации, научни изследвания и инфраструктура. Това са гарантирани заемни средства, а не грантове, напомни Огнян Златев.

От друга страна, за финансирането на Плана няма ограничения – не държавата решава кой проект да бъде финансиран, е предложенията се оценяват по икономически показатели.

Той припомни, че три български проекта на частни компании кандидатстват за директно финансиране по Плана.

Вижте още във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
И като потекат тея реки от пачки...накъдето трябва !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още