IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Встъпването в длъжност на Тръмп може да доведе до волатилност

Въпреки спада спрямо еврото щатският долар записа ръст от 0.22% спрямо кошницата от валути

12:52 | 20.01.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Встъпването в длъжност на Тръмп може да доведе до волатилност

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Николай Шуманов

Еврото записа повишение от 0.32% спрямо щатския долар през вчерашния ден, след като от Европейската централна банка (ЕЦБ) запази лихвата си на ниво от 0.00%. Марио Драги посочи в изявлението си, че Европейския съюз (ЕС) се възстановява устойчиво, но все още има фактори, които оказват задържащ ефект върху инфлацията. Основна движеща сила за инфлацията в момента е цената на горивата, допълни още той. Драги посочи, че ЕС трябва да реши проблема с ръста на заплатите, който към момента изглежда потиснат. Гуверньорът на ЕЦБ отклони въпросите относно изказванията на Донълд Тръмп за стойността на долара и посочи, че в Г-7 и Г-20 има силен консенсус страните да се въздържат от девалвация, с цел по-конкурентни предимства на дадена валута. Днес европейската валута продължи да поскъпва спрямо долара, като в момента се търгува на ниво от 1.0667 долара за 1 евро.

Въпреки спада спрямо еврото, щатският долар записа ръст от 0.22% спрямо кошницата от валути. За скока в цената на зелените пари спомогна изненадващият спад в молбите за помощи за безработица с 15 000 до 234 000 молби, като очакванията на анализаторите бяха за повишение до 254 000. Молбите остават недалеч от тяхното 43-годишно дъно от 233 000, достигнато през ноември 2016 г.
Лекият суров петрол сорт WTI поскъпна с 0.57% до 52.26 долара за барел в края на вчерашния ден, въпреки повишението в петролните запаси на САЩ с 2.3 млн. барела. Саудитският енергиен министър коментира през вчерашния ден, че ОПЕК изпълнява на 100% споразумението от Виена за намаляване на добива. В момента черното злато се намира в рейндж, като все още няма сериозен катализатор, който да раздвижи цената в някоя от дете посоки.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР – Стефан Продев

GBP/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
kloynat
преди 7 години
и какво вижда турист спорт толкова 4е долара се вла4и по земята не мил не драг тои туриста си пише все едно и сащо нормално е за две три години един пат да усети на каде духа вятара ако днес не вали дьжд то зна4и 4е утре ще завали или в други ден все някога ще завали та и туриста е на този принцип
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
high volatility ahead !--------------------------------Винаги много съм се възхищавал от екстраординарната ти способност да виждаш кристално ясно бъдещето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Tyrista
преди 7 години
high volatility ahead !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още