IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Защо победа на Марин льо Пен може да се отрази зле на Русия?

Обещанието на Льо Пен да изкара Франция от еврозоната може да унищожи и икономиката и финансовата стабилност на Русия

10:41 | 17.02.17 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Партията на крайнодесния кандидат за президент на Франция Мари льо Пен получи финансиране от руска банка и бива отразявана доста положително в държавните руски медии. Дали това означава, че Кремъл наистина иска тя да бъде избрана? Не е задължително, коментира Bloomberg.

Обещанието на Льо Пен да изкара Франция от еврозоната – което може да разцепи европейската единна валута, може да унищожи и икономиката и финансовата стабилност на Русия.

Чуждестранни валутни резерви

Русия държи близо 40% от чуждестранните си валутни резерви в евро. Президентът Владимир Путин заяви през септември в интервю за Bloomberg, че това означава, че страната му не „е заинтересована от срив на еврозоната“.

Инвестиции в еврозоната

Русия инвестира и десетки милиарди евро в Европа в различни сектори - от телекомуникации до енергетика и услуги. Част от тези инвестиции включват съвместно телекомуникационно дружество за 22 млрд. евро, собственост на инвестиционната компания LetterOne на Михаил Фридман, както и дял за 1,7 млрд. евро в най-големия туристически оператор в Европа Tui.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
И кой е казал, че икономиката на Франция ще се срути, ако Льо Пен я извади от Комунистическия интернационал? Нещо не виждаме такива неща да се случват във Великобритания...? Нещо съвсем не им се отразява брекзита като в бльомбърговите есета-прогнози. Гледам, че са обърнали плочата в съседната статия... хихи...http://***.investor.bg/evropa/334/a/velikobritaniia-shte-e-nai-byrzo-rastiashtata-goliama-evropeiska-ikonomika-do-2027-g-234154/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
Хаха , Блумбърг загрижени за Русия...директно у "Бисери и вицове" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още