IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Никога не сме носили розови очила за управлението на Доналд Тръмп

Яснота за отношенията между Русия и САЩ ще има след срещата на Владимир Путин и новия американски президент

19:47 | 17.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:<em> Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Все още е рано да се предвиди как ще се развиват руско-американските отношения при новия американски президент Доналд Тръмп, коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от информационните агенции.

"Що се отнася до очарованието или разочарованието [от първия месец от мандата на Тръмп], ние от няколко месеца казваме, че никога не сме носили розови очила и никога не сме хранели излишни илюзии и затова няма в какво да се разочароваме", каза каза той по време на пресконференция, посочва БТА.

Говорителят на Кремъл уточни, че сферите на възможното сътрудничество или разногласие могат да бъдат определени едва след подробен разговор между Владимир Путин и Доналд Тръмп. На този етап обаче още не е ясно кога ще се срещнат двамата лидери. 

АП посочва, че на пресконференцията Песков е отклонил въпроса за отправените вчера от Тръмп обвинения към медиите в САЩ, че се опитват да попречат на плановете му да подобри отношенията с Русия. Говорителят на Путин само каза, че според Москва връзките с Вашингтон са "важни за нашите две страни и за цялата световна общност".

ТАСС допълва, че пред репортерите Песков е признал, че поради заетост с вътрешни дела "Кремъл не намери време да чуе пресконференцията на Тръмп в четвъртък".

Същевременно той окачестви като "пълна глупост" твърденията, че Кремъл инструктира руските медии по какъв начин да отразяват дейността на Доналд Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още