IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отстъпки до 20% при ранна резервация за лятото

Най-търсените дестинации остават Гърция, Турция, Италия и Испания

10:23 | 19.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В момента цените за ски-ваканция и за почивка през лятото са най-атрактивни. Зимните курорти ще са с по-ниски цени от март, а промоциите за лятната почивка са най-изгодни до края на февруари.

По-данни на асоциацията на туроператорите отстъпките за ранните резервации варират между 10 и 20%. Като най-бързо местата свършват по родното Черноморие. В същото време само след 10-тина дни в планинските курорти се очкава цените да бъдат по-ниски с около 30 на сто. 

По-големи отстъпки в цените има за летните почивки в чужбина. Най-търсените дестинации си остават Гърция, Турция, Италия и Испания. Цените на пакетите варират от 250 до 1000 лв. при ранни резервации. 

По-бързо свободните места свършват в морските курорти у нас. Най-търсени са четиризвезднните хотели. 

Пикът на сезона от средата на юли до средата на август вече в голяма степен е разпродаден, посочва Байко Байков от Асоциацията на българските туроператори и турагенти.

В южните курорти по морето се опитват да удължат сезона, като удължат периода на ранните записвания.  

„Отстъпките за ранните записвания продължават до началото на летния сезон, като доста хора могат да резервират своята почивка май месец и да ползват същата отстъпка като през февруари", уточнява Красимир Азов от туристически център – Царево. 

В зимните курорти само след седмица цените в хотелите вече ще са по-ниски. Повечето хотелиери предлагат и различни бонуси.

„Безплатен транспорт до ски пистите. В същото време предоставяме 15% отстъпка в ресторант-барбекюто на територията на хотела”, коментира Емилия Гьорджиева, управител на хотел в Пампорово. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Малко е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още