IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 20 февруари

08:07 | 20.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Едно лекарство не е минало новото сито за плащане от НЗОК

В. Сега

17 медикамента са били разгледани досега от комисията за оценка на здравните технологии, сочат докладите от работата й. За 16 от тях експертите са препоръчали да бъдат включени в позитивния лекарствен списък, по който плаща здравната каса, а за един препарат становището е било отрицателно. 

От миналата година у нас действа механизмът за оценка на здравните технологии, като засега през него са длъжни за минават само новите иновативни лекарства, ако производителите им искат да бъдат плащани от НЗОК.

Кметовете ще питат МРРБ има ли пари за саниране за всеки блок

В. Сега

Общините ще трябва да съгласуват всяко решение за саниране на тяхна територия с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Това става ясно от специално писмо с указания на служебния зам.-министър арх. Виолета Комитова до всички кметове, областни управители, Българската банка за развитие (ББР) и сдружението на общините.

Според указанията, изпратени миналата седмица, всяка община ще може да сключва договор с фирма изпълнител само след като получи потвърждение "за всеки конкретен случай" от министерството "за наличен финансов ресурс".

Над 1 млн. румънци на почивка у нас през 2016 г.

В. Монитор

Над 1 млн. румънци са дошли на почивка у нас през миналата година, като се отчита ръст от 11,2 на сто спрямо година по-рано. Това съобщиха от министерството на туризма по повод представянето на България в международното туристическо изложение TTR - I, което се провежда в Букурещ. Броят на посетителите поставя гостите от северната ни съседка на първо място в класацията по посещения.

Румънският пазар е ключов за българския туризъм, като е основен също по отношение на краткосрочните пътувания до България. Туристите от северната ни съседка идват за 3-4 дни на ски, СПА и културен туризъм. Освен това покрай празници като Великден, 1 май, Коледа и Нова година.

Данъчни погнаха търговци на дърва за огрев

В. Монитор

Данъчни погнаха търговците на дърва за огрев в Бургас, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Проверките се извършват заедно с Икономическа и Охранителна полиция, както и с инспектори от Държавна агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Основната цел на проверките е да се установи отчитат ли търговците извършените продажби на фискалните устройства, както и изправни ли са контролните устройства за измерване.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Четете ли какво публикувате?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още