IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия е фаворит за европейското седалище на Citigroup

Твърд Brexit ще коства 75 хил. работни места за Великобритания

21:25 | 21.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Citigroup вероятно ще избере Франкфурт за своето ново европейско седалище, съобщава Ройтерс като се позовава на публикация във Frankfurter Allegemeine Zeitung. Преместването е част от плановете на инвестиционната банка след Brexit.

Решението ще бъде взето в първата половина на 2017 година, обясниха от банката пред германското издание. Оттам потвърждават, че Германия е един от фаворитите.

Citigroup вече реши да премести своя европейски офис от Лондон, след като Великобритания напусне ЕС. Това означава стотици работни места, които ще бъдат преместени на континента. За банката в британската столица работят над 9 хил. души.

В края на януари от Citigroup коментираха, че обмислят преместването си от Лондон в алтернативен финансов център в ЕС. Възможните дестинации са Ирландия, Италия, Испания, Франция, Германия или Холандия.

Според изчисления на анализатори "твърд" Brexit би коствал 75 хил. работни места, допълва Belfast Telegraph.

Темата за Brexit можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
red6
преди 7 години
Бретонците ще почнат лека-полека да се връщат към поренето на козички, както им е старата традиция. Като не щеш мира, на ти секира...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още