IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смесена търговия на Wall Street след серия коментари от Фед

Технологичният индекс Nasdaq composite достигна нов интрадневен рекорд по време на предиобедната търговия

22:56 | 20.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борсови индекси записаха разнопосочни движения в понеделник, като инвеститорите следяха коментарите на няколко представители на Федералния резерв (Фед).

Технологичният индекс Nasdaq composite достигна нов интрадневен рекорд по време на предиобедната търговия, преди да затвори почти без изменение, като книжата на Apple също отбелязаха рекорден връх.

"Все още сме скъпи и това ще възпира пазара от допълнително покачване", коментира пред CNBC Джереми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities. Той допълва, че инвеститорите заемат позиции в очакване на предстоящия сезон на корпоративни отчети.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average изтри около 10 пункта от стойността, като обезценяването на акциите на Home Depot и Goldman Sachs натежа най-силно върху бенчмарка.

"Мисля, че много хора просто изчакват", коментира Робърт Павлик, главен пазарен стратег в Boston Private Wealth. "Пазарът просто очаква следващия си катализатор, нямаше такъв през последните няколко седмици."

Широкият индекс S&P 500 падна с 0,2%. Финансовият сектор поведе губещите с понижение от 0,89 на сто. И трите основни индекса се повишаваха по-рано през сесията.

"Инвеститорите искат да знаят какво има да им каже Фед за следващото повишение на лихвите", отбелязва Адам Сархан, изпълнителен директор на 50 Park Investments. "Това ще бъде заглавието тази седмица."

Американската централна банка повиши лихвите за втори път в рамките на три месеца миналата седмица, но очакванията на представителите на Фед за бъдещите лихвени нива сякаш не се измениха спрямо предходното заседание.

Председателят на Фед за Чикаго Чарлс Евънс заяви, че централната банка ще изчака до юни, за да реши за следващото повишение на лихвите.

Председателят на Фед за Минеаполис Нийл Кашкари коментира пред CNBC по-рано в понеделник, че е гласувал против повишението на лихвите миналата седмица, защото иска инфлацията в САЩ да се ускори повече.

Председателят на Фед за Филаделфия Патрик Харкър посочи също пред CNBC, че е приемливо инфлацията да надхвърли целевото равнище на Фед със затягането на трудовия пазар.

Доходността по двегодишните американски държавни ценни книжа се понижи до 1,29 на сто, а по 10-годишните се задържа около нивото от 2,465 на сто.

Фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през април поевтиняха с 1,15% до 48,22 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още