IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма и Медика подписаха допълнително споразумение по договора за вливане

Срещу всяка своя акция акционерите на Медика ще получат 0,8831 от обратно изкупените акции от капитала на Софарма, което е по-малко от първоначално обявеното

16:27 | 21.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Софарма АД и Медика АД са подписали допълнително споразумение към договора за преобразуване чрез вливане според указания от Комисията за финансов надзор (КФН), съобщи фармацевтичната компания чрез БФБ – София.

Всички документи ще бъдат внесени за одобрение в КФН след изготвяне на доклад от независим проверител.

В резултат на вливането всички акционери на преобразуващото се дружество „Медика” АД, с изключение на приемащото дружество „Софарма“ АД, което също е акционер в преобразуващото се дружество, ще придобият акции от капитала на „Софарма” АД и ще станат акционери в него.

Срещу всяка една своя акция от „Медика” АД всеки акционер на дружеството ще придобие 0,8831 от обратно изкупените акции от капитала на „Софарма” АД. По-рано беше съобщено, че срещу всяка една своя акция от „Медика” АД всеки акционер на дружеството ще придобие 0,9486 от обратно изкупените акции от капитала на "Софарма".

Договорът за вливане между "Софарма" и "Медика" беше внесен на 13 февруари за одобрение от Комисията.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В резултат на вливането цялото имущество на „Медика” ще премине към „Софарма” и последното ще стане негов правоприемник. „Медика” ще се прекрати без ликвидация.

В края на 2015 г. Софарма официално се сдоби с контролния пакет акции в Медика. Това се случи, след като Софарма купи 3 080 000 акции на производителя на превързочни материали, лекарствени средства и медицински изделия за аптеки и болници, представляващи 30,59% от капитала на Медика, и увеличи участието си до 66,72%.

Продавач бе Доверие Капитал АД, дъщерно дружество на Доверие Обединен Холдинг АД. 

От началото на годината акциите на Софарма поскъпнаха с 28,52%, а през последните 12 месеца ръстът достигна 41,3%. При Медика поскъпването от януари насам е с 1,47%, а през последната една година цената на акциите на компанията се понижава с 1,43%. 

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 33 rate down comment 2
Toranaga
преди 7 години
Има начин да се спре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 2
vale1
преди 7 години
Огнян донев прави пак същия номер като при Севто !Иначе като придобива акции от сина си и други приближени хора във Вета Фарма не се *** много,много за цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още