IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокадата на граничния пункт "Капитан Андреево" приключи

"Обединени патриоти" се заканиха в петък и събота отново да протестират на граничния пункт

15:36 | 21.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Блокадата на граничния пункт "Капитан Андреево" приключи, съобщи БНР.

„Обединени патриоти“ се заканиха в петък и събота отново да протестират на граничния пункт.

Само три автобуса с пътници от Турция останаха блокирани на пункта. Автомобилите се пропускаха на всеки кръгъл час за по 10-15 минути. Пътуващите от Турция изчакваха търпеливо, уточняват още от Националното радио. 

Припомняме, че днес около 11 часа движението на пункт "Капитан Андреево" беше блокирано от обявените от „Обединени патриоти“ протести срещу т. нар. "изборен туризъм" от Турция. Първоначално протестът беше обявен като мирен, но после хората решиха да блокират платното за движение от Турция за България и струпаха на него автомобилни гуми и опънаха синджири. Дошлите на границата споделиха, че са против т. нар. "изборен туризъм". Според „Обединени патриоти“ от югоизточната ни съседка щели да пристигнат 1000 автобуси с наши сънародници, които имат право да гласуват в България. 

Въпреки засиленото полицейско присъствие до сблъсъци с органите на реда така и не се стигна.

Преди около час приключи и протестът на българо-турската граница край Малко Търново. По време на 3-часовия инпровизиран митинг на пункта не пристигнаха автобуси с избиратели от Турция и до блокади не се стигна. 

По-рано днес протестиращи срещу изборния туризъм блокираха и пътя към граничния пункт "Лесово".

В момента преминаването през българо-турската граница става без проблем. Движението през граничния пункт беше спирано три пъти за по няколко минути. В протеста се включиха около 80 души от Ямбол, Сливен, Елхово и близките гранични села.

Под километър е опашката от тирове, които чакат да преминат в Турция и на практика протестиращите не забавят движението, нито на тежкотоварните, нито на леките автомобили. Засиленото полицейско присъствие продължава и в момента. От сутринта през пункта не е преминал нито един автобус с български изселници, проявяващи желание да гласуват тук, информира още БНР.

Вижте още в репоратажа на Bulgaria ON AIR.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Ако наистина са патриоти и искат действително да блокират границата щяха да го направят както трябва, така че нито един автобус да не стигне навреме за изборите.Това тяхното е абсолютна имитация и лъжа като целият им русофилски псевдо-патриотизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
sdar
преди 7 години
Всяко чудо за 3 дни. Патриотите решили да си направят малко безплатна реклама за изборите, че току виж взели повече гласове и успеят да подпрат ГЕРБ да съставят правителство. Интересно, защо полицията позволява на патриотите да блокират пътища и пунктове без разрешение, а когато обикновените хора им прекипи и опитат да блокират някой път полицията веднага ги разгонва ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още