IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затварят със спадове след атаката в Лондон

Цената на петрола достига до четиримесечно дъно след данните за ръст на резервите от горива в САЩ

19:31 | 22.03.17 г. 5
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на европейските фондови пазари затварят със спадове на фона на съмненията на инвеститорите, че политиките на американския президент Доналд Тръмп ще доведат до ръст на икономиката. Това предизвика серия от разпродажби.

Негативно влияние оказа и атаката пред парламента в Лондон, окачествена от полицията в града като "терористичен инцидент", пише CNBC.

Банките и финансовите институции като цяло се оказаха най-големите губещи днес. Акциите на холандския кредитор ING поевтиняха с малко над 4% до 13,82 евро за брой, след като стана ясно, че срещу банката се води разследване за корупция в Узбекистан.

Паневропейският Stoxx600 затвори сесията на ниво от 374,03 пункта, което представлява спад от 0,41 на сто. Повечето сектори, част от индекса, затварят на негативна територия.

Германският DAX загуби 0,48% от стойността си и затвори при 11 904,12 пункта. Френският САС отстъпи до 4 994,7 пункта, или понижение от 0,15%.

Един от водещите индекси на Лондонската фондова борса - FTSE 100, затваря със спад от 0,73 на сто до 7 324,72 пункта. В понеделник индексът записа рекорд на стойността си, но в следващите сесии отстъпва.

Цената на петрола достигна най-ниското си ниво за последните четири месеца, изчислява Market Watch. Причината е новината за ръста на резервите от горива в САЩ. Към края на европейската търговия лекият суров петрол достигна цена от 47,50 долара за барел, или спад от 1,5 на сто. Европейският Brent се търгуваше за 50,08 долара за барел, което представлява понижение от 1,7 на сто.

На валутните пазари новината за атаката в центъра на Лондон доведе до краткосрочен спад на стойността на британския паунд, но валутата успя да се възстанови и търговията се извършва при 1,248 долара за един британски паунд.

Еврото се разменя при 1,0805 долара при 1,0812 долара във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
kloynat
преди 7 години
нещата с Доналд Тръмп и фед тиктакат като шфеицарски часовник всичко е изпипано като по канап и заучено по учебник верваите ми има какво да се научи само гледаите и се наслаждаваите шоуто предстои
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
калофер
преди 7 години
Извода от тези подозрения, е че така може много да закъснее (средата на 2018) закона му за намаляване на данъците (който най-много ентуасира борсите след Ноември)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
калофер
преди 7 години
Ами подозренията, че Тръмп няма абсолютна подкрепа сред Консерваторите и ще му е трудно да прокарва много от нещата пред Сената, които беше обещал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още