IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос вече е втори по богатство в света

Състоянието му нарасна с 1,5 млрд. долара благодарение на новата сделка на Amazon

09:36 | 30.03.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Джеф Безос стана вторият най-богат човек в света.

53-годишният Безос добави 1,5 млрд. долара към състоянието си, след като акциите на Amazon повишиха стойността си с 18,32 долара до 874,32 долара за акция в сряда – деня, след като компанията за електронна търговия обяви, че планира да купи базирания в Дубай онлайн търговец на дребно Souq.com

Сега нетното богатство на Безос възлиза на 75,6 млрд. долара според Bloomberg Billionaires Index. Сумата е със 700 млн. долара по-висока от състоянието на Уорън Бъфет и с 1,3 млрд. долара над това на Амансио Ортега, основателят на Inditex и най-богат човек в Европа.

Основателят на Amazon добави 10,2 млрд. долара към състоянието си тази година и 7 млрд. долара откакто ралито на книжата започна след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ на 8 ноември. 

Безос остава на второ място в света, класирайки се след съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, който е най-богатият човек в света със състояние в размер на 86 млрд. долара.  

Бъфет, който добави 1,7 млрд. долара към богатството си през 2017 г., загуби 4,7 млрд. долара от 1 март насам, след като състоянието му достигна 79,6 млрд. долара на тази дата. От началото на годината досега богатството на Ортега пък се е увеличило с 2,1 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още