IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г-7 отхвърли идеята на Великобритания за допълнителни санкции срещу Русия и Сирия

Предложението беше отправено от британския външен министър Борис Джонсън

21:51 | 11.04.17 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Външните министри от групата на Г-7 не постигнаха съгласие по британското предложение санкциите срещу Сирия и Русия да бъдат затегнати, обяви външният министър на Италия Анджелино Алфано, цитиран от Ройтерс.

Британският външен министър Борис Джонсън обяви по време на двудневната среща на Г-7, че иска да обсъди налагането на нови санкции след предполагаемо нападение на сирийския президент Башар Асад с химическо оръжие срещу цивилни граждани.

Западните страни обвиняват Асад за нападението, при което загинаха 87 души. Той отрече участие и Русия, която подкрепя правителството в Дамаск в шестгодишната войната с бунтовниците, остана здраво като негов съюзник.

Италия, която бе домакин на срещата в Тоскана, обяви пред репортери, че идеята не е спечелила широка подкрепа.

"Няма консенсус към момента, че нови санкции са ефикасен метод за постигане на целта“, заяви Алфано.
„Очевидно има различни мнения, но позицията на Г-7 е много ясна. Ние подкрепяме санкциите, които вече са въведени“, подчерта министърът.

Италианските власти изчисляват, че санкциите, наложени на Русия след анексирането на Крим през 2014 г., са стрували на Италия и по-конкретно на бизнеса около 4 млрд. евро.

Алфано заяви, че Г-7 не иска да постави Русия в ъгъла, а по-скоро иска конструктивни отношения с Москва.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 3
george353
преди 7 години
Според Сеймор Хърш, американски разследващ журналист, зарина е либийски и е подарък от Хилъри за ИДИЛ, като част от план, оторизиран от Обама, за прехвърляне на оръжие и амуниции от арсенала на Либия към терористите в Сирия, в това число и зарин. Идеяата е много проста. Терористични атаки... блинк, блинк... със зарин над цивилно население и имплицирането на Асад като техен извършител. Следва сваляне на Асад от власт и прокарване на саудитска тръба за Европа. Нещо на което Асад е противник. И не само той. Сигурно вече се досещате защо Русия е такъв отявлен съюзник на Асад. Причините са повече от очевидни. Нямаше доказателства че Асад е виновен през 2013, няма да има и сега. Никой не рзследва сериозно собствените си престъпления, особенно американците.http://***.strategic-culture.org/news/2016/04/28/seymour-hersh-hillary-approved-sending-libya-sarin-syrian-rebels.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 5
0pk
преди 7 години
Онзи ден се събираха и се чудиха как да натиснат МадаРаша, *** не измислиха нищо. Нови санкции не смеят да въвеждат, а варианта с томахавките отпадна :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 5
michaelis12
преди 7 години
тоз пък пиккльо ти в казарма бил ли си изобще бе 20йска ?! На баба ти куревете много знаеш ти кво е Зарин и Зоман че ако се разлее малко и цела София са се ватманите е валат .... а там тея ги снимат и после стават и си заминават мда сигурно е имало Зарин или Зоман .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 4
KPetkov
преди 7 години
Ти откога почна да вярваш на някакъв диктатор или влезна в кръжока по интереси?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
dakl
преди 7 години
Съвсем скоро когато Великобритания остане без Шотландия и Ирландия даже медиите ще престанат да обръщат внимание на изцепките на местните министри , а каму ли това ще преставлява интерес за някого в света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
и както написах в предишната статия Гей сеем може да натиска някой вял 60 год. салам е ахангличаните със Сашовци могат да го понатискат те ако искат ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
"Британският външен министър Борис Джонсън обяви по време на двудневната среща на Г-7, че иска да обсъди налагането на нови санкции след предполагаемо нападение на сирийския президент Башар Асад с химическо оръжие срещу цивилни граждани."Интересна английска логика ...предполагаемо нападение - веднага санкции !Ми кво му пречеше въобще да не чака "предполагаеми" неща , ами директно да не се разджавка за санкции ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
Ivel
преди 7 години
Сърби, боли, драго ми е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
Ivel
преди 7 години
Сърби, боли, драго ми е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още