IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създателят на Wolrd Wide Web предупреди за последиците от изкуствения интелект

Вземането на прекалено важни решения от страна на машините може да има икономически последици, твърди Тим Бърнърс-Лий

19:49 | 17.04.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тим Бърнърс-Лий, създателят на World Wide Web, предупреди, че изкуственият интелект може да се превърне в „господар на вселената“, тъй като ще взема решения на високо ниво в компаниите. Всичко това пък може да има плашещи последствия, коментира по време на Global Finance Summit експертът, цитиран от CNBC.

Даването на власт на изкуствения интелект във вземането на решения ще има огромни последици за икономическите системи и обществените норми, обясни още Бърнърс–Лий.

По думите му особено ключов ще бъде моментът, в който изкуственият интелект ще може да взема решения, като например кой да получава ипотека или коя компания да бъде придобита.

Той обясни, че може да се стигне до момент, в който изкуственият интелект ще може да създава собствени компании и холдинги, като ще генерира нови версии на себе си, за да ги ръководи.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
vankata89
преди 6 години
В Бойколандия няма защо да се притесняваме от това. Тук портофейла и връзките с родата стоят много по - високо от изкуствения интелект.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още