IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ипотечното кредитиране в чужда валута в Русия пресъхна

През първото тримесечие в страната не е отпуснат нито един ипотечен кредит в чужда валута

17:09 | 18.04.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Банките в Русия не са отпуснали нито един ипотечен кредит в чужда валута през първото тримесечие на 2017 г., съобщава информационната агенция РНС, като се позовава на данни на руската Агенция за жилищни и ипотечни кредити.

Това е прецедент за Руската федерация.

От около две години насам валутните ипотеки постоянно намаляват заради проблемите на кредитополучателите при спада на рублата на валутните пазари.

Асоциацията отчита също така, че валутната задлъжнялост по ипотечни кредити в страната е намаляла до най-ниско ниво от 2007 г. насам. През миналата година тя е намаляла 2,1 пъти до 64 млрд. рубли (над 1 млрд. долара).

Понижението на общата валутна задлъжнялост на руските домакинства се обяснява с намаляването на обемите на валутното кредитиране като цяло, както и с преструктурирането на съществуващите валутни кредити и превалутирането им в руски рубли.

През 2016 г. руски граждани са получили само 34 кредита в чуждестранна валута.

Общият обем на ипотечното кредитиране в Русия остава стабилен през първото тримесечие, показват още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
KPetkov
преди 6 години
Така е. Амин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 6 години
квото сам си направиш, друг не може да ти го направи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
Ironhorse
преди 6 години
Путин е тотално изолиран.Напъните му да дестабилизира България са неуспешни.Сега се напъва в Македония.Ако ЕС и САЩ решително се намесят в Македония с предложение или се спазва Конституцията на Македония от президента Иванов, или изпада в тотална изолация, както и допълнително опраскат още самолети на Асад в сирия, путин няма да има полезен ход.Дори Лукашенко вече бяга от него като дявол от тамян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Ironhorse
преди 6 години
Ето какво съм написал тогава ....При:- прадежиращи плащания за над 100 млрд долара частен руски дълг през 2017г.,- продължаването на санкциите срещу приятелите на путин (не са срещу държавата русия),- никаква перспектива за развите, както и при продължаващ отлив на чужди инвестицииЗа мен това е схема за ипотекиране на имущество в долари и беж да те няма. Разбира се има загуба, но е по-добре малка загуба отколкото всичко да загубиш.Явно предприемачите руснаци, са решили да се чупят от рая на путинчо.Според мен скоро ще има забрана от РЦБ за кредитиране в долари и евро, защото така те попадат в частни лица, а резервите на РЦБ няма да стигнат през 2017.Де що имаше суверенни фондове са изпразнени.Не е случайно активизирането на бойните действия в Източна Украйна. Краят на путлерова русия е близо и само мащабни военни действия биха го запазили на власт, за известно време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Ironhorse
преди 6 години
Много моля, четящите и мислещите да направят справка със следната статия http://***.investor.bg/news/comments/235338/335/В русия валутата свършва !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още