IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходността по 10-годишните руски облигации падна до 3-годишен минимум

Рублата остава почти без промяна на валутните пазари

13:59 | 21.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Доходността по 10-годишните руски облигации днес падна до тригодишен минимум на фона на очакванията за понижаване на водещата лихва в Русия, предаде Ройтерс.

Рублата остана почти без промяна и само леко укрепна през седмицата, но вероятно ще получи тласък от потоците на облигационния пазар.

Лихвите по дълговите книжа на Русия с падеж след 10 години се понижиха до 7,79 на сто - най-ниското равнище от януари 2014 г., и отчетоха 15 базисни пункта седмичен спад, след като централната банкерка Елвира Набиулина заяви, че през следващата седмица е възможно водещият лихвен процент да бъден намален с 20-25 базисни пункта. 

Доходността по едногодишните и двугодишните облигации също спадна, достигайки 12-седмичен минимум, според данни на Ройтерс.

Първият тур на президентските избори във Франция, който ще бъде в неделя, вся страх на пазарите. Оживлението на нововъзникващите пазари бе попарено и от напрежението около Сирия и Северна Корея, както и от безпокойството, свързано с политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп, който започна разследване срещу Китай и други износители на стомана, отбелязва агенцията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още